http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Toer de boer

Dinsdag hebben we met onze #fipioneers genoten van #toerdeboer. Bekijk hier de terugblik.

Kalfjes aaien, asperges steken, aardbeien proeven, kortom: de boer op. Dinsdag zijn wij met onze Food Inspiration Pioneers op de fiets gestapt en bij verschillende boerenbedrijven in Den Bosch op bezoek geweest. Met de zon op de bol en een goed gevulde knapzak sprongen de Pioneers op de fiets.
 
Bij Orrikes Theehuis mochten we proeven van zelfgemaakte appeltaart van de vrouw des huizes, en zagen we hoe de boomgaard en de koeien erbij stonden. Bij aspergeboerderij Ter Stege hebben een aantal Pioneers geleerd hoe je een asperge steekt en bij boerderij Vennehof asperges en aardbeien leerden we hoe de bijenvolken de aardbeien bestuiven en waarom de ene aardbei zoeter is dan de ander. Tenslotte kwamen we aan bij rundveebedrijf Sleutjes waar de koeien hun schurende koeientong over je hand lieten gaan en de kalfjes op de vingers van de Pioneers knabbelden. Boer Fons vertelde trots over stier Max die voor wel een miljoen nakomelingen heeft gezorgd. 
 
Na ongeveer 15 kilometer in de benen keerden we terug naar het centrum van Den Bosch voor een borrel en om te proeven van de Brabantse bonenburger, bedacht en gepresenteerd door twee studenten van de HAS Hogeschool.
 
Pioneers, dank voor jullie komst! En dank voor de mooie foto's en filmpjes die jullie hebben gemaakt! Tot de volgende keer!
Hierbij een Storify overzicht van alle online activiteit met de hashtag #fipioneers van de dag:


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

header cover female

New magazine:
the female edition

In deze editie zetten we de vrouwelijke ondernemers in de spotlight. Waarom? Omdat ze anders...

Blog:
Inge-burger-d

De afgelopen maand mocht ik twee weken in Florida verblijven, mijn eerste trip naar de VS. Wat...

Vosges Haut Chocolat

Flashback: Hot Chocolat

We werken hard aan de 100e editie van Food inspiration. Tijd om een blik te werpen op al het...

inspiratie

Verhalen gezocht!

Food Inspiration brengt aankomende maand zijn 100e editie uit. Daar zijn wij natuurlijk best een...

Blog:
Lekker wentelteefje van me

Vaak schrijf ik over praktische tips hoe je food waste kan beperken. Wat ik stiekem veel...

vormgever, art director, collega

Collega gezocht

Wij zoeken: Een ervaren creatieve vormgever/art director, met oog voor detail, inspirerende...

Poll

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Sabine van Wylick @Sabinevanwylick
"RT @foodinspiration: Blogger @Sabinevanwylick was in de VS. Een land met boomende food-marketing. Wat kunnen wij daar van leren? http://t.c"

Vlees.nl @Vleesnl
"RT @foodinspiration: Blogger @Sabinevanwylick was in de VS. Een land met boomende food-marketing. Wat kunnen wij daar van leren? http://t.c"

Food Inspiration @foodinspiration
"Blogger @Sabinevanwylick was in de VS. Een land met boomende food-marketing. Wat kunnen wij daar van leren? http://t.co/GyEV5inf8u"

Fooducation @FooducationIrel
"Sign up to @MyFitnessPal email list for fab recipe ideas sent direct to ur inbox!! #recipeoftheday #foodinspiration http://t.co/J7l0GvyllI"

digitalejobs @digitalejobs
"RT @svankolfschoten: Gave baan. In Wageningen. Ook nog! Shoot my food zoekt ervaren vormgever/art director via @food… http://t.co/hmVYT9Hxc9"

SandravanKolfschoten @svankolfschoten
"Gave baan. In Wageningen. Ook nog! Shoot my food zoekt ervaren vormgever/art director via @foodinspiration http://t.co/hmVYT9Hxc9"

digitalejobs @digitalejobs
"RT @MiriamvanBree: Leuke baan! “@foodinspiration: Versterking gezoch! Shoot my food zoekt ervaren vormgever/art director http://t.co/vy5a1b"

Reine Claude @Reine_Claude
"Reine Claude’s food news on thursday is out! Stories via @FryslanCulinair @Horecatrends @foodinspiration http://t.co/mjBrkUjM9P"

Food Inspiration @foodinspiration
"De 100e editie komt eraan! Daarom iedere dag een productie uit de oude doos. Spin-off: Vosges Haut Chocolat. #tbt http://t.co/Y35qdgODSQ"

Food Inspiration BE @FIBelgie
"Vrouwen grijpen steeds meer de macht in de foodwereld. Zo werd @VickyLau_ uitgeroepen tot Asia’s Best Female Chef. http://t.co/O1EcvhRjej"

Food Inspiration Spotify