http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Toer de boer

Dinsdag hebben we met onze #fipioneers genoten van #toerdeboer. Bekijk hier de terugblik.

Kalfjes aaien, asperges steken, aardbeien proeven, kortom: de boer op. Dinsdag zijn wij met onze Food Inspiration Pioneers op de fiets gestapt en bij verschillende boerenbedrijven in Den Bosch op bezoek geweest. Met de zon op de bol en een goed gevulde knapzak sprongen de Pioneers op de fiets.
 
Bij Orrikes Theehuis mochten we proeven van zelfgemaakte appeltaart van de vrouw des huizes, en zagen we hoe de boomgaard en de koeien erbij stonden. Bij aspergeboerderij Ter Stege hebben een aantal Pioneers geleerd hoe je een asperge steekt en bij boerderij Vennehof asperges en aardbeien leerden we hoe de bijenvolken de aardbeien bestuiven en waarom de ene aardbei zoeter is dan de ander. Tenslotte kwamen we aan bij rundveebedrijf Sleutjes waar de koeien hun schurende koeientong over je hand lieten gaan en de kalfjes op de vingers van de Pioneers knabbelden. Boer Fons vertelde trots over stier Max die voor wel een miljoen nakomelingen heeft gezorgd. 
 
Na ongeveer 15 kilometer in de benen keerden we terug naar het centrum van Den Bosch voor een borrel en om te proeven van de Brabantse bonenburger, bedacht en gepresenteerd door twee studenten van de HAS Hogeschool.
 
Pioneers, dank voor jullie komst! En dank voor de mooie foto's en filmpjes die jullie hebben gemaakt! Tot de volgende keer!
Hierbij een Storify overzicht van alle online activiteit met de hashtag #fipioneers van de dag:


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

cover 86

Magazine 86: How to wow!

Topkwaliteit eten en drinken is niet het enige wat zorgt voor een terugkerende gast. Het is de...

foodtruck

Healthy streetfood

Tegenwoordig is streetfood niet alleen maar hotdogs, oliebollenkramen en patat. En er zijn...

best job in food blog

Blog: 5 tips voor online campagne voeren

Blogger en social media strateeg Kim van Velzen monitort de online campagne van Food Inspiration...

Trust Amsterdam

Pay as you feel

Op het raam van de Amsterdamse hotspot TRUST staat prominent geschreven: ‘Come as you are...

sollicitatie stagiair

Nieuw talent gezocht!

Food Inspiration is op zoek naar een student communicatie, media of journalistiek die affiniteit...

Gastvrijheid, Foodstep, Quiz, Test

Ben jij gastvrij?

Het is zaterdagavond en je zaak zit vol. Aan de bar wachten twee stelletjes op een tafeltje dat...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Femke van den heuvel @VlamIndePan
"Blogger Femke van @VlamIndePan over fermenteren; smaakvol koken met bacteriën en schimmels. via @foodinspiration http://t.co/6UebJTIc85"

smaakstad2015 @smaakstad2015
"RT @foodinspiration: Blogger @kimvanvelzen over #bestjobinfood. Campagne voeren is net werken. Leer de kracht van je netwerk kennen! http:/… "

F&I and Showroom Mag @FI_Magazine
"This story is catching a lot of attention on http://t.co/6Mg6hgeuXK http://t.co/pXOnMRLxjB...."

Smaak Ster @SmaakSter
"Healthy streetfood: Meer streetfood in Nederland?! Help @_VleesNochVis en @FoodGuerrilla dat mogelijk te maken... http://t.co/VWwAm8oyXx"

Vera Rodriguez @Rodzwam
"RT @foodinspiration: Meer streetfood in Nederland?! Help @_VleesNochVis en @FoodGuerrilla dat mogelijk te maken en teken de petitie. http:/… "

New2Yoga @New2Yoga
"Questa bimba è super! Start Young♥ #instafood #instafoodblogger #healthychoise #likeforlikes #foodinspiration #i... http://t.co/OKpkfNYC1b"

Enitia Karijodinomo @eniweni
"RT @foodinspiration: Meer streetfood in Nederland?! Help @_VleesNochVis en @FoodGuerrilla dat mogelijk te maken en teken de petitie. http:/… "

Next Kitchen @Next_Kitchen
"RT @foodinspiration: Meer streetfood in Nederland?! Help @_VleesNochVis en @FoodGuerrilla dat mogelijk te maken en teken de petitie. http:/… "

MerewadeCT @MerewadeCT
"RT @foodinspiration: Meer streetfood in Nederland?! Help @_VleesNochVis en @FoodGuerrilla dat mogelijk te maken en teken de petitie. http:/… "

MerewadeCT @MerewadeCT
"RT @foodinspiration: Stagiaire gezocht: Leergierig, zin in een uitdaging, foodie & een vlotte pen? Solliciteer nu: h… http://t.co/4ib3Mux801"

Food Inspiration Spotify