http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Chef's guilty pleasure

22 september 2014    Redactie    restaurant chefs selfie

Benieuwd naar de guilty pleasures van o.a. @JorisBijdendijk, @SoenilBahadoer & @JeroendeZeeuw? Bekijk ze hier! #selfie

Everybody loves it sometimes; de midnight snack. Een kroket uit de muur, een bamischijf uit eigen frituur, dat laatste – iets te grote – stuk taart uit de koelkast of een vette burger op zondagmiddag. Kennen chefs deze cravings ook? En wat eten zij dan? Wij vroegen ze hun guilty pleasures te vereeuwigen in een selfie.

Joris Bijdendijk – Chinees

‘Wij duikenregelmatig na het werk met het team binnen bij Taste of Culture, een waanzinnig goede, authentieke Chinees. Hoogtepunt zijn de Pekingeenden die we met dunne ‘pannenkoekjes’, komkommer, prei julienne en zoetzure groenten eten. Heerlijk en gezellig met het nodige bier’, biecht Joris Bijdendijk van Restaurant Bridges op.

Soenil Bahadoer– Ben & Jerry’s

‘Tijdens die warme zomeravonden van laatst, moet je de boel gewoon een beetje koelen in de keuken. Bij restaurant De Lindehof in Nuenen doen we dat met ijs van Ben & Jerry’s', legt chef-kok Soenil Bahadoer uit.

Jeroen de Zeeuw – Snoepjes

Chef-kok Jeroen de Zeeuw van restaurant Simple in Utrecht kan na het service niet zonder snoepjes. Hij bekent: ‘Ik ben een vreselijke zoetekauw!’

Jonathan Zandbergen – Tonijn uit blik

‘Hoewel ik al lange tijd vanwege duurzaamheidsredenen geen verse tonijn meer gebruik kan ik het niet laten af en toe een blikje tonijn door mijn salade te doen’, geeft chef-kok Jonathen Zandbergen van het Veerhuys in Almere toe. Grappend: ‘Voor gerechten zónder tonijn kunnen mensen kijken op m’ n website.'

Edwin Vinke – Studentenhaver

Na een druk service pakt Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang graag een handvol studentenhaver en een biertje. In het bijzonder de Black Albert, een Imperial Stout van de Struisse Brouwers uit Oostvleteren.

Dick Middelweerd – Bastogne

Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve valt zodra de laatste gasten weg zijn, maar ook op vakantie, als een blok voor Bastogne-koeken.

Nick Bril – Chachuka met saus

De brigade van restaurant The Jane eet na sluit graag een pita humus, baba ganoush en falafelballetjes. Nick Bril: ‘Fin Jan in Antwerpen is onze vaste pitaleverancier. Ze hebben 13 punten in de GaultMilau en maken alles megavers. Hun chachuka is een inspiratie voor een nieuw hapje bij ons in The Jane.’

Tomek & Danny – Kapsalon

Bij restaurant Vaartsche Rijn in Utrecht weten ze wel hoe je een jamsessie met groentes moet afsluiten. Tomek Szugzdinis en Danny Simon: ‘Na de hele dag met vegetarische gerechten hadden we een beetje trek in vlees gekregen en bestelden om één uur ’s nachts kapsalons van bar-grillroom Alexandria’ .

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

F&I and Showroom Mag @FI_Magazine
"F&I software makers are making updates addressing the interpretive rule the Defense Department issued last month... https://t.co/sw5fkKMTMt"

The Vines of Mendoza @vinesofmendoza
"Pan a las brasas, naranja quemada y aceite de romero. Bienvenido a #sietefuegos ! #foodandwine #foodinspiration… https://t.co/vynlEhD0Yc"

Mister Food @misterfoodcafe
"Argentinas, Colombianas o Venezolanas… ¿Cuál prefieres tú?💬💬 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood… https://t.co/2jOyzVE5zT"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: A taste of #London! IJsjes van Yorica, hippe chips bij HipChips, fancy wafels van Bubblewrap Waffle en Indiaas streetf… "

Food Inspiration @foodinspiration
"A taste of #London! IJsjes van Yorica, hippe chips bij HipChips, fancy wafels van Bubblewrap Waffle en Indiaas stre… https://t.co/iIgJdlaWMm"

Trybbbe @trybbbe
"Eat more #greens, they are good for you! Eba and edikaikong soup(vegetable soup) by @ajebofoods #foodinspiration… https://t.co/Ri5DmNzFsL"

Mister Food @misterfoodcafe
"Uff cierra los ojos e imagínate un cachito full jamón para desayunar ¿Se te antoja?👀😳 #ComidaLatina #LatinFood… https://t.co/Hw46gCFLEy"

TheJAVACoffeeCompany @JavaCoffeeComp
"RT @Arjantweets: Met de ripple maker 😄 #vision2018 @foodinspiration https://t.co/oEWlyuNNtt"

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Agenda