http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Meenemen? Graag!

21 maart 2017    Redactie    bezorgen cijfers en feiten

De bezorgrevolutie draait op volle toeren, en ook afhalen zit in de lift. Dat gaat ook nog eens niet ten koste van restaurantbezoeken. Uit onderzoek van Technomic blijkt dat slechts 14% van de consumenten minder dan één keer per maand eten afhaalt of laat bezorgen.

 

Bijna iedereen

88% van de ondervraagden tussen de 18 en 35 gebruiken een afhaal of bezorgservice voor het diner. 82% laat het eten thuis bezorgen. Onder jongere consumenten is bezorging op het werk steeds populairder. Bij afhalen eet 57% onderweg.

Dat het eten onderweg een enorme groeimarkt is, blijkt uit het feit dat zo goed als de helft van jonge ondervraagden vaker to-go eet ten opzichte van een jaar geleden.

 

Naast elkaar

Een opvallende statistiek is dat de toename van de bezorgmarkt niet sterk ten koste gaat van het aantal restaurantbezoeken. 57% van de consumenten geeft aan eten te bestellen omdat ze geen zin hebben in een restaurant. Andere drijfveren zijn een gebrek aan tijd, of gebrek aan gezelschap. Een afhaalservice is daarmee een extra bron van inkomsten die niets afsnoept van de primaire omzetstroom.

 

Location, Location, Location

37% geeft aan meer eten te bestellen omdat er meer adresjes in de buurt zitten. Voor twee derde is de locatie dé doorslaggevende factor. Convenience, zoals het online een bestelling kunnen plaatsen, scoort vooral onder jongeren hoog. 41% is bereidt vooraf te betalen, en 40% geeft de voorkeur boven een mobiele besteloptie. De populariteit van derde partijen, zoals bijvoorbeeld Deliveroo, groeit explosief. Minder dan de helft (42%) prefereert nog te bestellen bij restaurants zelf.

 

Foto: djkaraok @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Superboeren

Bier van een boerderij? Food Unplugged over terroir? Een heuse Food Inspiration campagne Over de...

Lost Spirits Distillery

Whisky wetenschap “We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan...

Tonijn van tomaat

Vis vervanger Waar steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees en vis ervoor kiezen om...

Zeewier? Zeegroente!

Bacon wier Neem dulse bijvoorbeeld. Als je dat bakt, smaakt het naar spek, terwijl het toch...

Nooit meer zonder koffie

Drie smaken De koffiejongens sturen automatisch koffiecups op wanneer jij ze nodig hebt. Je...

Waardering voor terroir

Klimaat, bodem, seizoen Terroir kennen we uit de wijnproductie. Klimaat, bodem en de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"@HetOP Dank voor deze mooie tweet! Geven we door aan het team. Super dat je op #foodunplugged was, geniet nog lekker na. "

Susan Koenders @SusanKoenders
"RT @HetOP: Diep onder de indruk qua inspiratie en organisatie. Dank @foodinspiration voor dit fantastische evenement! #FoodUnplugged #EdeFo… "

Hugo Potharst @hugopotharst
"Top dag bij Foodunplugged en mooie workshops gedaan met en voor Olijck zeegroenten. Dank aan @foodinspiration. https://t.co/G4BSduc5j1"

Food Inspiration @foodinspiration
"@MarcoKarss Dank Marco, leuk dat je op #foodunplugged was vandaag! "

Food Inspiration @foodinspiration
"@RSchutten @Hanssteenbergen @Arjantweets Dank je Roel! "

Julia Bos @Juliciousnl
"@GreenpassionDH @foodinspiration Klopt! Via Daan! Zal je morgen mailen dan heb je ook mijn gegevens. "

Green Passion @GreenpassionDH
"RT @foodinspiration: Aan tafel! #foodunplugged https://t.co/rIIyRcNqTv"

Green Passion @GreenpassionDH
"@Juliciousnl @foodinspiration Jij hebt vandaag via via mijn kaartje gekregen (UrbanFarmers). Klopt dat? Contacten? "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: We zijn begonnen! @w_vreugdenhil en @Hanssteenbergen openden zojuist #foodunplugged. De boodschap van Hans: ga lekker… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Het mooiste festival van het jaar is weer van start! #foodunplugged #eetsmakelijk #lunchenindebuitenlucht @thefoodline… "

Agenda