http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Meenemen? Graag!

21 maart 2017    Redactie    bezorgen cijfers en feiten

De bezorgrevolutie draait op volle toeren, en ook afhalen zit in de lift. Dat gaat ook nog eens niet ten koste van restaurantbezoeken. Uit onderzoek van Technomic blijkt dat slechts 14% van de consumenten minder dan één keer per maand eten afhaalt of laat bezorgen.

 

Bijna iedereen

88% van de ondervraagden tussen de 18 en 35 gebruiken een afhaal of bezorgservice voor het diner. 82% laat het eten thuis bezorgen. Onder jongere consumenten is bezorging op het werk steeds populairder. Bij afhalen eet 57% onderweg.

Dat het eten onderweg een enorme groeimarkt is, blijkt uit het feit dat zo goed als de helft van jonge ondervraagden vaker to-go eet ten opzichte van een jaar geleden.

 

Naast elkaar

Een opvallende statistiek is dat de toename van de bezorgmarkt niet sterk ten koste gaat van het aantal restaurantbezoeken. 57% van de consumenten geeft aan eten te bestellen omdat ze geen zin hebben in een restaurant. Andere drijfveren zijn een gebrek aan tijd, of gebrek aan gezelschap. Een afhaalservice is daarmee een extra bron van inkomsten die niets afsnoept van de primaire omzetstroom.

 

Location, Location, Location

37% geeft aan meer eten te bestellen omdat er meer adresjes in de buurt zitten. Voor twee derde is de locatie dé doorslaggevende factor. Convenience, zoals het online een bestelling kunnen plaatsen, scoort vooral onder jongeren hoog. 41% is bereidt vooraf te betalen, en 40% geeft de voorkeur boven een mobiele besteloptie. De populariteit van derde partijen, zoals bijvoorbeeld Deliveroo, groeit explosief. Minder dan de helft (42%) prefereert nog te bestellen bij restaurants zelf.

 

Foto: djkaraok @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #06:
Botanical boost

De botanische gastronomie is in opkomst. Alcohol is in 2018 de duffe keuze, kruidendranken de...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Irvin Barnard @IrvinBarnard
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Trndmrkr @trndmrkr
"love to try more botantical gastronomy! https://t.co/sW7QCWi6Pk"

Sophie Higgs @EssentialSophie
"RT @your_home: Searching for the ultimate Christmas Dinner starter? 🍽 Look no further than our recipe for Celeriac, Roquefort & Hazelnut so… "

jkf.fei@gmail.com @FeiJkf
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Schuif bij ons aan aan tafel, word BFFI! Ben jij een foodprofessional en wil je met ons meedenken hoe Food Inspirat… https://t.co/b1yLmlVZN6"

Henk van Paassen @HvPaassen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

alwin leemhuis @alwinleemhuis
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Yves Waterproef @Waterproef070
"Voel de eerste Sapsommelier aankomen! 😬 https://t.co/BSe2ekAcfi"

TrendConnection @TrndConnection
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Agenda