http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Het meest gezonde tussendoortje

28 maart 2017    Redactie    algen snacks cool concepts

Microalgen zijn het eten van de toekomst. Het Deense Onemeal begint er nu vast mee.

‘Microalgen zijn smerig,’ geeft Christina Høgh Selmer Kirk, de CEO van Onemeal toe. ‘Het smaakt bijna als visvoer.’ Het is voor het Onemeal team dan ook een enorme uitdaging om van microalgen iets lekkers te maken.

 

Goed voor je

Het lijstje gezondheidsvoordelen van microalgen is rustig imposant te noemen: Twee keer zoveel eiwit als vlees, meer betacaroteen dan wortels, meer ijzer dan spinazie, meer calcium dan melk, en heel weinig calorieën. Ideaal als tussendoortje dus, maar die smaak...

 

Sterrenchefs

Om het grote smaakprobleem op te lossen heeft het team van Onemeal een aantal heuse sterrenchefs in huis. Francis Cardenau en Mikkel Maarbjerg maken het hun missie om van Onemeal meer te maken dan visvoer. Het is een moeizaam proces gekenmerkt door constante experimentatie. Één van de meest hardnekkige problemen die het team tegenkomt is het gebrek aan textuur. Voor een tussendoortje is dat niet zo erg misschien, maar Onemeal droomt groter.

 

Microalgen zijn super gezond, maar als het smaakt als een aquarium dan wil niemand het eten.

 

Future food

Microalgen zijn een essentieel onderdeel van de proteïne-flip, de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Deze switch is bittere noodzaak, want in de nabije toekomst kan de explosief groeiende wereldbevolking niet meer voldoende worden gevoed met vlees alleen. Daarbij komt ook nog eens dat vleesproductie in de huidige vorm een grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Onemeal is een gezonder en duurzamer alternatief. Alleen die smaak...

Foto via Instagram

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Superboeren

Bier van een boerderij? Food Unplugged over terroir? Een heuse Food Inspiration campagne Over de...

Lost Spirits Distillery

Whisky wetenschap “We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan...

Tonijn van tomaat

Vis vervanger Waar steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees en vis ervoor kiezen om...

Zeewier? Zeegroente!

Bacon wier Neem dulse bijvoorbeeld. Als je dat bakt, smaakt het naar spek, terwijl het toch...

Nooit meer zonder koffie

Drie smaken De koffiejongens sturen automatisch koffiecups op wanneer jij ze nodig hebt. Je...

Waardering voor terroir

Klimaat, bodem, seizoen Terroir kennen we uit de wijnproductie. Klimaat, bodem en de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"@HetOP Dank voor deze mooie tweet! Geven we door aan het team. Super dat je op #foodunplugged was, geniet nog lekker na. "

Susan Koenders @SusanKoenders
"RT @HetOP: Diep onder de indruk qua inspiratie en organisatie. Dank @foodinspiration voor dit fantastische evenement! #FoodUnplugged #EdeFo… "

Hugo Potharst @hugopotharst
"Top dag bij Foodunplugged en mooie workshops gedaan met en voor Olijck zeegroenten. Dank aan @foodinspiration. https://t.co/G4BSduc5j1"

Food Inspiration @foodinspiration
"@MarcoKarss Dank Marco, leuk dat je op #foodunplugged was vandaag! "

Food Inspiration @foodinspiration
"@RSchutten @Hanssteenbergen @Arjantweets Dank je Roel! "

Julia Bos @Juliciousnl
"@GreenpassionDH @foodinspiration Klopt! Via Daan! Zal je morgen mailen dan heb je ook mijn gegevens. "

Green Passion @GreenpassionDH
"RT @foodinspiration: Aan tafel! #foodunplugged https://t.co/rIIyRcNqTv"

Green Passion @GreenpassionDH
"@Juliciousnl @foodinspiration Jij hebt vandaag via via mijn kaartje gekregen (UrbanFarmers). Klopt dat? Contacten? "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: We zijn begonnen! @w_vreugdenhil en @Hanssteenbergen openden zojuist #foodunplugged. De boodschap van Hans: ga lekker… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Het mooiste festival van het jaar is weer van start! #foodunplugged #eetsmakelijk #lunchenindebuitenlucht @thefoodline… "

Agenda