http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Het meest gezonde tussendoortje

28 maart 2017    Redactie    algen snacks cool concepts

Microalgen zijn het eten van de toekomst. Het Deense Onemeal begint er nu vast mee.

‘Microalgen zijn smerig,’ geeft Christina Høgh Selmer Kirk, de CEO van Onemeal toe. ‘Het smaakt bijna als visvoer.’ Het is voor het Onemeal team dan ook een enorme uitdaging om van microalgen iets lekkers te maken.

 

Goed voor je

Het lijstje gezondheidsvoordelen van microalgen is rustig imposant te noemen: Twee keer zoveel eiwit als vlees, meer betacaroteen dan wortels, meer ijzer dan spinazie, meer calcium dan melk, en heel weinig calorieën. Ideaal als tussendoortje dus, maar die smaak...

 

Sterrenchefs

Om het grote smaakprobleem op te lossen heeft het team van Onemeal een aantal heuse sterrenchefs in huis. Francis Cardenau en Mikkel Maarbjerg maken het hun missie om van Onemeal meer te maken dan visvoer. Het is een moeizaam proces gekenmerkt door constante experimentatie. Één van de meest hardnekkige problemen die het team tegenkomt is het gebrek aan textuur. Voor een tussendoortje is dat niet zo erg misschien, maar Onemeal droomt groter.

 

Microalgen zijn super gezond, maar als het smaakt als een aquarium dan wil niemand het eten.

 

Future food

Microalgen zijn een essentieel onderdeel van de proteïne-flip, de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten. Deze switch is bittere noodzaak, want in de nabije toekomst kan de explosief groeiende wereldbevolking niet meer voldoende worden gevoed met vlees alleen. Daarbij komt ook nog eens dat vleesproductie in de huidige vorm een grote bijdrage levert aan de uitstoot van broeikasgassen. Onemeal is een gezonder en duurzamer alternatief. Alleen die smaak...

Foto via Instagram

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #06:
Botanical boost

De botanische gastronomie is in opkomst. Alcohol is in 2018 de duffe keuze, kruidendranken de...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Irvin Barnard @IrvinBarnard
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Trndmrkr @trndmrkr
"love to try more botantical gastronomy! https://t.co/sW7QCWi6Pk"

Sophie Higgs @EssentialSophie
"RT @your_home: Searching for the ultimate Christmas Dinner starter? 🍽 Look no further than our recipe for Celeriac, Roquefort & Hazelnut so… "

jkf.fei@gmail.com @FeiJkf
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Schuif bij ons aan aan tafel, word BFFI! Ben jij een foodprofessional en wil je met ons meedenken hoe Food Inspirat… https://t.co/b1yLmlVZN6"

Henk van Paassen @HvPaassen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

alwin leemhuis @alwinleemhuis
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Yves Waterproef @Waterproef070
"Voel de eerste Sapsommelier aankomen! 😬 https://t.co/BSe2ekAcfi"

TrendConnection @TrndConnection
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Agenda