http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Deze talenten zijn de toekomst

De wedstrijd om de bokaal is gestreden in het Miele Culinary Institute te Vianen. Wie zijn dit jaar de gastronomische talenten van de toekomst?

Op gebied van gastvrijheid wist de zwarte brigade van Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades te oveklassen. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, dat dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd.
 
De winnaars bij de witte brigade: ROC Nova College

Creativiteit en vakmanschap

Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma***, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk*. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.
 
Winnaars bij de zwarte brigade: Hotelschool ter Duinen uit Kokszijde

Blij verrast

Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anne Vincent en Vincent Pharazijn van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde. 
 

Bekijk de teaser van de aftermovie... See you next year?

 

De uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - ROC Nova College
Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
 
2 - Cas Spijkers Academie Boxmeer
Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
 
3 - Cas Spijkers Academie Twente
Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans
 
 
Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017:
 
1 - Hotelschool ter Duinen Koksijde
Anna Victor, Vincent Pharazijn
 
2 - ROC Amsterdam
Daisy Krop, Kirsten van Roekel
 
3 - Cingel college
Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder
 
 
Foto's: Floris Heuer
Foto's gerechten: Jan van Berkel
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

De Food100 is bekend

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Eric van den Dungen @ericvandendunge
"RT @AgrifoodCapital: Maandag en dinsdag, tijdens #FIDays in Veghel. #dafw17 https://t.co/XLMS22CTh1"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Meer het podium op @MaaikedeReuver je deed het geweldig @foodinspiration #fidays "

Schilo van Coevorden @svc1209
"RT @foodinspiration: Een fascinerende ontdekkingsreis van topchef @svc1209 Schilo van Coevorden naar de herkomst van het ingrediënt van het… "

Steven P. Bekker @Stevenpbekker
"RT @maxivers: De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

Sander Kuipers @kuipers_sander
"RT @foodinspiration: Plantaardige foie gras proeven, ontwikkeld door Paul Florizoone @Greenway_Foods Een mijlpaal voor de oprukkende groent… "

Stephan Nijst @StephanNijst
"@foodinspiration Mega bedankt voor energieke dag mijn hersens borrelen nog na! 👏🏻👏🏻 "

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Sous-vide breast of chicken with morel and peach at Luce. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/Tau8SwB1X6"

jpe @jpe485
"@foodinspiration Dank voor een inspiratie volle dag "

Maxivers @maxivers
"De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

HFDV @HfdvVzw
"RT @FoodserviceXS: Weten wat er speelt in foodserviceland? Lees het in het FSXS Magazine! @FoodClicks @OutofHomeShops @foodinspiration http… "

Agenda