http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bugs over beef

19 april 2017    Frank Lindner    insecten Noma voedselprobleem

Een jong team van het Nordic Food Lab - bekend van restaurant Noma - reist de wereld over op zoek naar manieren om van insecten lekker eten te maken. Is dit wellicht de oplossing voor het wereldvoedselprobleem?

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte alleen al?
 

Smaak, impact, voedingswaarde 

Insecten eten is hot. Vooral sinds de VN het consumeren van insecten als oplossing ziet in de strijd tegen wereldhonger, prijzen koks de beestjes om hun smaak, milieuactivisten om hun lage ecologische impact en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet echt aan. Het Nordic Food Lab-team probeert hier verandering in de brengen.
 

Termietkoninginnen en honingmieren

In de documentaire Bugs volgt regisseur Andreas Johnsen het koksteam terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven in Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan, altijd op zoek naar de ‘deliciousness’. Tijdens hun reis eten ze de meest fascinerende eetbare insecten, van termietkoninginnen en honingmieren tot giftige reuzehommels en sabelsprinkhanen, die volgens lokale recepten bereid zijn. 
 
Bugs wordt uitgezonden tijdens de NPO Foodweken, vanaf 10 mei zes weken lang op woensdag- en donderdagavond op NPO 3. Vanaf 11 mei om 21.00 uur kun je de film online zien.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

De Food100 is bekend

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Eric van den Dungen @ericvandendunge
"RT @AgrifoodCapital: Maandag en dinsdag, tijdens #FIDays in Veghel. #dafw17 https://t.co/XLMS22CTh1"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Meer het podium op @MaaikedeReuver je deed het geweldig @foodinspiration #fidays "

Schilo van Coevorden @svc1209
"RT @foodinspiration: Een fascinerende ontdekkingsreis van topchef @svc1209 Schilo van Coevorden naar de herkomst van het ingrediënt van het… "

Steven P. Bekker @Stevenpbekker
"RT @maxivers: De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

Sander Kuipers @kuipers_sander
"RT @foodinspiration: Plantaardige foie gras proeven, ontwikkeld door Paul Florizoone @Greenway_Foods Een mijlpaal voor de oprukkende groent… "

Stephan Nijst @StephanNijst
"@foodinspiration Mega bedankt voor energieke dag mijn hersens borrelen nog na! 👏🏻👏🏻 "

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Sous-vide breast of chicken with morel and peach at Luce. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/Tau8SwB1X6"

jpe @jpe485
"@foodinspiration Dank voor een inspiratie volle dag "

Maxivers @maxivers
"De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

HFDV @HfdvVzw
"RT @FoodserviceXS: Weten wat er speelt in foodserviceland? Lees het in het FSXS Magazine! @FoodClicks @OutofHomeShops @foodinspiration http… "

Agenda