http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bugs over beef

19 april 2017    Frank Lindner    insecten Noma voedselprobleem

Een jong team van het Nordic Food Lab - bekend van restaurant Noma - reist de wereld over op zoek naar manieren om van insecten lekker eten te maken. Is dit wellicht de oplossing voor het wereldvoedselprobleem?

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte alleen al?
 

Smaak, impact, voedingswaarde 

Insecten eten is hot. Vooral sinds de VN het consumeren van insecten als oplossing ziet in de strijd tegen wereldhonger, prijzen koks de beestjes om hun smaak, milieuactivisten om hun lage ecologische impact en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet echt aan. Het Nordic Food Lab-team probeert hier verandering in de brengen.
 

Termietkoninginnen en honingmieren

In de documentaire Bugs volgt regisseur Andreas Johnsen het koksteam terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven in Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan, altijd op zoek naar de ‘deliciousness’. Tijdens hun reis eten ze de meest fascinerende eetbare insecten, van termietkoninginnen en honingmieren tot giftige reuzehommels en sabelsprinkhanen, die volgens lokale recepten bereid zijn. 
 
Bugs wordt uitgezonden tijdens de NPO Foodweken, vanaf 10 mei zes weken lang op woensdag- en donderdagavond op NPO 3. Vanaf 11 mei om 21.00 uur kun je de film online zien.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Something Sweet @MissSweet2Eat
"🍏 Healthier Apple Crisp 🍏 #somethingsweet #glutenfree #dessert #recipes #foodinspiration… https://t.co/SpnF1Oxep0"

Bao Barcelona @BaoBarBarcelona
"Increíbles vistas a pie de mesa!🤗 • • #baobarbarcelona #chefbcn #foodinspiration #foodconnection… https://t.co/z0WqiFSWBD"

SugarLuxeShop @SugarLuxeShop
"Sundays are for like, brunch... 💕🍳🥂 . . . . . . #fashionblogger #foodinspo #foodinspiration #peggyporschen… https://t.co/uf2rQqOQHn"

Laura Meerveld @laurameerveld
"#Foodtrend #04 voor 2018: Hyperspecialisatie. https://t.co/I5FNtrcd8y"

Sidsel Pederen @SidselLillMy
"Todays food . . . . . . #food #foodblogger #foodporn #foodinspiration #mad #madblog… https://t.co/VnOnpEmhy8"

Reiko PR @Carolyn_reul
"Who else is planning on making this beautiful dessert from @spakitchen this #Christmas? Made with natural, unrefine… https://t.co/MyxmmMFfGZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #05: Offline escapisme. https://t.co/DeQuAm0jnr"

Laura Meerveld @laurameerveld
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! https://t.co/o7wiV7BkfQ"

SiddharthSankarDutta @dutt_sankar
"RT @RdBluPuneHwadi: #ContestAlert Missed out our 1st contest for the month? Don’t worry we have another one coming up tomorrow. Be a winner… "

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #05: Offline escapisme. https://t.co/DeQuAm0jnr"

Agenda