http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bio-vermout uit Brooklyn

7 juni 2017    Redactie    Biologisch trends Vermout

Vermout is on trend. Biologisch is hot. Dit combineren en je krijgt Uncouth Vermouth uit Amerika.

Naast de bakermatlanden Italië en Frankrijk zien we internationaal steeds meer nieuwe producenten van vermout. Het zijn veelal kleine ondernemingen die volgens de basis van het ambacht en de tradities werken. Reinventing traditions, maar dan wel met hun eigen twist en draai.

Flink experimenteren

Tijdens degustatie-evenement Vivent les Vins Libres in Amsterdam maken we kennis met de Amerikaanse Bianca Miraglia. Zij richtte een tijd terug haar eigen bedrijf Uncouth Vermouth op nadat ze als bartender al flink aan het experimenteren was geslagen met verschillende soorten versterkte wijn.

Van de boer, niet van de supermarkt

Transparantie en milieuverantwoordelijk ondernemen zijn belangrijk voor Bianca. De ingrediënten die ze gebruikt zijn duurzaam, komen van dichtbij de productielocatie in Brooklyn, en zijn altijd van de boer en nooit van de supermarkt. Ook de basiswijnen die ze gebruikt voor de Uncouth vermout zijn natuurwijnen van boeren uit de staat New York.

Iedere fles anders

De vermout van Uncouth is onderscheidend omdat ze amper zoet smaken. Er wordt dan ook geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd tijdens het productieproces. De kruiden en specerijen voor de vermout veranderen met het seizoen en ieder jaar. Bianca gelooft er heilig in dat de planten, kruiden en bloemen die in het wild bij elkaar groeien ook goed samen gaan in een botanical mix voor de drank.

Uncouth is nog niet in Nederland te verkrijgen, maar we houden je op de hoogte!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Food trend #02:
Revival van het souper

Door flexibilisering en individualisering gaan we over naar meerdere eetmomenten per dag, met...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Something Sweet @MissSweet2Eat
"🍏 Healthier Apple Crisp 🍏 #somethingsweet #glutenfree #dessert #recipes #foodinspiration… https://t.co/SpnF1Oxep0"

Bao Barcelona @BaoBarBarcelona
"Increíbles vistas a pie de mesa!🤗 • • #baobarbarcelona #chefbcn #foodinspiration #foodconnection… https://t.co/z0WqiFSWBD"

SugarLuxeShop @SugarLuxeShop
"Sundays are for like, brunch... 💕🍳🥂 . . . . . . #fashionblogger #foodinspo #foodinspiration #peggyporschen… https://t.co/uf2rQqOQHn"

Laura Meerveld @laurameerveld
"#Foodtrend #04 voor 2018: Hyperspecialisatie. https://t.co/I5FNtrcd8y"

Sidsel Pederen @SidselLillMy
"Todays food . . . . . . #food #foodblogger #foodporn #foodinspiration #mad #madblog… https://t.co/VnOnpEmhy8"

Reiko PR @Carolyn_reul
"Who else is planning on making this beautiful dessert from @spakitchen this #Christmas? Made with natural, unrefine… https://t.co/MyxmmMFfGZ"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #05: Offline escapisme. https://t.co/DeQuAm0jnr"

Laura Meerveld @laurameerveld
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! https://t.co/o7wiV7BkfQ"

SiddharthSankarDutta @dutt_sankar
"RT @RdBluPuneHwadi: #ContestAlert Missed out our 1st contest for the month? Don’t worry we have another one coming up tomorrow. Be a winner… "

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #05: Offline escapisme. https://t.co/DeQuAm0jnr"

Agenda