http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bio-vermout uit Brooklyn

7 juni 2017    Redactie    Biologisch trends Vermout

Vermout is on trend. Biologisch is hot. Dit combineren en je krijgt Uncouth Vermouth uit Amerika.

Naast de bakermatlanden Italië en Frankrijk zien we internationaal steeds meer nieuwe producenten van vermout. Het zijn veelal kleine ondernemingen die volgens de basis van het ambacht en de tradities werken. Reinventing traditions, maar dan wel met hun eigen twist en draai.

Flink experimenteren

Tijdens degustatie-evenement Vivent les Vins Libres in Amsterdam maken we kennis met de Amerikaanse Bianca Miraglia. Zij richtte een tijd terug haar eigen bedrijf Uncouth Vermouth op nadat ze als bartender al flink aan het experimenteren was geslagen met verschillende soorten versterkte wijn.

Van de boer, niet van de supermarkt

Transparantie en milieuverantwoordelijk ondernemen zijn belangrijk voor Bianca. De ingrediënten die ze gebruikt zijn duurzaam, komen van dichtbij de productielocatie in Brooklyn, en zijn altijd van de boer en nooit van de supermarkt. Ook de basiswijnen die ze gebruikt voor de Uncouth vermout zijn natuurwijnen van boeren uit de staat New York.

Iedere fles anders

De vermout van Uncouth is onderscheidend omdat ze amper zoet smaken. Er wordt dan ook geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd tijdens het productieproces. De kruiden en specerijen voor de vermout veranderen met het seizoen en ieder jaar. Bianca gelooft er heilig in dat de planten, kruiden en bloemen die in het wild bij elkaar groeien ook goed samen gaan in een botanical mix voor de drank.

Uncouth is nog niet in Nederland te verkrijgen, maar we houden je op de hoogte!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
Design & Mood

Voor één keer wijken we af van het brengen van food als inspiratie. Het interieur...

Het begin van iets beters

Goed genoeg is niet meer voldoende. Met een zeventje als waardering ben je gedoemd tot de...

The End of Good Enough...

De 9e editie van de Food Inspiration Days is van start! Vanmorgen gingen de deuren open van het...

Brabantse bioboer wint restyling boerderijwinkel

Biologische boerderij ’t Schop uit Hilvarenbeek is de winnaar van de campagne OVER DE...

Hotspots New York

Beyond Sushi Dit is een nieuwe veganistische standaard. Beyond Sushi serveert...

De Food100 is bekend

De afgelopen weken is de onafhankelijke vakjury druk bezig geweest met het beoordelen van de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Eric van den Dungen @ericvandendunge
"RT @AgrifoodCapital: Maandag en dinsdag, tijdens #FIDays in Veghel. #dafw17 https://t.co/XLMS22CTh1"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Meer het podium op @MaaikedeReuver je deed het geweldig @foodinspiration #fidays "

Schilo van Coevorden @svc1209
"RT @foodinspiration: Een fascinerende ontdekkingsreis van topchef @svc1209 Schilo van Coevorden naar de herkomst van het ingrediënt van het… "

Steven P. Bekker @Stevenpbekker
"RT @maxivers: De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

Sander Kuipers @kuipers_sander
"RT @foodinspiration: Plantaardige foie gras proeven, ontwikkeld door Paul Florizoone @Greenway_Foods Een mijlpaal voor de oprukkende groent… "

Stephan Nijst @StephanNijst
"@foodinspiration Mega bedankt voor energieke dag mijn hersens borrelen nog na! 👏🏻👏🏻 "

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Sous-vide breast of chicken with morel and peach at Luce. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/Tau8SwB1X6"

jpe @jpe485
"@foodinspiration Dank voor een inspiratie volle dag "

Maxivers @maxivers
"De Food Inspiration Days gaan over de top. via @foodinspiration https://t.co/AON7BxT0Yp"

HFDV @HfdvVzw
"RT @FoodserviceXS: Weten wat er speelt in foodserviceland? Lees het in het FSXS Magazine! @FoodClicks @OutofHomeShops @foodinspiration http… "

Agenda