http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bio-vermout uit Brooklyn

7 juni 2017    Redactie    Biologisch Trends Vermout

Vermout is on trend. Biologisch is hot. Dit combineren en je krijgt Uncouth Vermouth uit Amerika.

Naast de bakermatlanden Italië en Frankrijk zien we internationaal steeds meer nieuwe producenten van vermout. Het zijn veelal kleine ondernemingen die volgens de basis van het ambacht en de tradities werken. Reinventing traditions, maar dan wel met hun eigen twist en draai.

Flink experimenteren

Tijdens degustatie-evenement Vivent les Vins Libres in Amsterdam maken we kennis met de Amerikaanse Bianca Miraglia. Zij richtte een tijd terug haar eigen bedrijf Uncouth Vermouth op nadat ze als bartender al flink aan het experimenteren was geslagen met verschillende soorten versterkte wijn.

Van de boer, niet van de supermarkt

Transparantie en milieuverantwoordelijk ondernemen zijn belangrijk voor Bianca. De ingrediënten die ze gebruikt zijn duurzaam, komen van dichtbij de productielocatie in Brooklyn, en zijn altijd van de boer en nooit van de supermarkt. Ook de basiswijnen die ze gebruikt voor de Uncouth vermout zijn natuurwijnen van boeren uit de staat New York.

Iedere fles anders

De vermout van Uncouth is onderscheidend omdat ze amper zoet smaken. Er wordt dan ook geen suiker of andere zoetstoffen toegevoegd tijdens het productieproces. De kruiden en specerijen voor de vermout veranderen met het seizoen en ieder jaar. Bianca gelooft er heilig in dat de planten, kruiden en bloemen die in het wild bij elkaar groeien ook goed samen gaan in een botanical mix voor de drank.

Uncouth is nog niet in Nederland te verkrijgen, maar we houden je op de hoogte!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Superboeren

Bier van een boerderij? Food Unplugged over terroir? Een heuse Food Inspiration campagne Over de...

Lost Spirits Distillery

Whisky wetenschap “We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan...

Tonijn van tomaat

Vis vervanger Waar steeds meer plantaardige alternatieven voor vlees en vis ervoor kiezen om...

Zeewier? Zeegroente!

Bacon wier Neem dulse bijvoorbeeld. Als je dat bakt, smaakt het naar spek, terwijl het toch...

Nooit meer zonder koffie

Drie smaken De koffiejongens sturen automatisch koffiecups op wanneer jij ze nodig hebt. Je...

Waardering voor terroir

Klimaat, bodem, seizoen Terroir kennen we uit de wijnproductie. Klimaat, bodem en de...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"@HetOP Dank voor deze mooie tweet! Geven we door aan het team. Super dat je op #foodunplugged was, geniet nog lekker na. "

Susan Koenders @SusanKoenders
"RT @HetOP: Diep onder de indruk qua inspiratie en organisatie. Dank @foodinspiration voor dit fantastische evenement! #FoodUnplugged #EdeFo… "

Hugo Potharst @hugopotharst
"Top dag bij Foodunplugged en mooie workshops gedaan met en voor Olijck zeegroenten. Dank aan @foodinspiration. https://t.co/G4BSduc5j1"

Food Inspiration @foodinspiration
"@MarcoKarss Dank Marco, leuk dat je op #foodunplugged was vandaag! "

Food Inspiration @foodinspiration
"@RSchutten @Hanssteenbergen @Arjantweets Dank je Roel! "

Julia Bos @Juliciousnl
"@GreenpassionDH @foodinspiration Klopt! Via Daan! Zal je morgen mailen dan heb je ook mijn gegevens. "

Green Passion @GreenpassionDH
"RT @foodinspiration: Aan tafel! #foodunplugged https://t.co/rIIyRcNqTv"

Green Passion @GreenpassionDH
"@Juliciousnl @foodinspiration Jij hebt vandaag via via mijn kaartje gekregen (UrbanFarmers). Klopt dat? Contacten? "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: We zijn begonnen! @w_vreugdenhil en @Hanssteenbergen openden zojuist #foodunplugged. De boodschap van Hans: ga lekker… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Het mooiste festival van het jaar is weer van start! #foodunplugged #eetsmakelijk #lunchenindebuitenlucht @thefoodline… "

Agenda