http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Zeewier? Zeegroente!

21 juni 2017    Redactie    Zee groente Olijck

De bodem van de zee is een heuse schatkamer aan smaken. Er is bijna net zoveel variatie in planten als op het land, en veel daarvan hebben smaken die je in geen andere groenten tegenkomt.

Bacon wier

Neem dulse bijvoorbeeld. Als je dat bakt, smaakt het naar spek, terwijl het toch echt volledig vegetarisch is. Of de subtiel zoete wakame, ideaal voor soep of salade. De mogelijkheden van zee-groente doen absoluut niet onder voor de rijkdom van de velden of bossen boven water. Daar komt nog bij dat er weinig betere bronnen van plantaardige proteïnen zijn dan zeewier.

Bij Olijck

Bij Olijck zijn ze begonnen met het ontdekken van de mogelijkheden, met een nieuwe lijn gerechten gemaakt met zee-groente.

1. Olijcke Vasco-burger

Vernoemd naar ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama en gemaakt met witte bonen, venkel, kappertjes, wakamé en dulse. Dulse is paars als gekookte rode kool en als je het bakt, smaakt het bijna zoals spek. Spek, zout en burgers, dat gaat natuurlijk wel samen.

2. Olijcke James-soep

Deze zee-groentesoep met wakamé, vernoemd naar de Britse zeevaarder James Cook, maken we met zout water, witte wijn, room, crème fraiche, verse kruiden en specerijen.

3. Olijcke Marco-ravioli

Vernoemd naar Marco Polo en gemaakt met paksoi, witte kool, wakamé, dulse, verse kruiden en sojasaus. Dulse is paars als gekookte rode kool en als je het kookt, wordt de smaak zoet. Vol met nuttige mineralen en antioxidanten uit de zee.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Desemenzo: Trots op #samenwerkenannonu @foodinspiration #vision2018 @Greenway_Foods https://t.co/lIHseYoM7U"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Agenda