http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Lost Spirits Distillery

23 juni 2017    Redactie    whisky drinks cool concepts

De Lost Spirits Distillery in Los Angeles is niet zoals andere distilleerderijen. Geen lange rijen eiken vaten in een uitgestrekte kelder, maar een reactor in een witgeschilderde kamer, en licht feller dan de middagzon.

Whisky wetenschap

“We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan bestrijden voor het maken van een mai tai,” vertelt eigenaar Bryan Davis aan Wired. Lichtelijk overdreven natuurlijk, maar dat er bij Lost Spirits wetenschap wordt bedreven staat buiten kijf. De gepatenteerde aging reactor van Davis bombardeert het hout en de drank met gesimuleerd zonlicht vele malen feller dan de middagzon op de evenaar, om zo de chemische processen die gepaard gaan met het traditionele rijpen te versnellen. Het resultaat, hoewel niet perfect, is veelbelovend.

Vraag en aanbod

Het traditionele business model van veel distilleerderijen is vreemd en eigenlijk onlogisch, omdat vraag en aanbod simpelweg niet op elkaar aan kunnen sluiten. Als de populariteit van bijvoorbeeld tien jaar oude whisky nu stijgt, kunnen producenten moeilijk de klok tien jaar terugdraaien om meer te gaan produceren. Deze techniek kan daar een oplossing voor vinden.

Creatieve controle

Voor Davis zelf gaat het echter vooral over de creatieve controle. Hopen dat de natuur uiteindelijk zijn werk doet is leuk en aardig, maar door het rijpingsproces tot in de kleinste details – inclusief tijd – te controleren kan hij niet alleen vertrouwde smaken versneld namaken, maar juist ook de weg openen naar volledig nieuwe smaken. Smaken die, zo hoopt Davis, nog nooit geproefd zijn. Pionierswerk dus, met dank aan de wetenschap. 

Foto: The Marmot @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: #Instagrammable #dishes! Deelbaarheid en visueel spektakel zijn belangrijker dan ooit, zeker op het gebied van #food.… "

Agenda