http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Lost Spirits Distillery

23 juni 2017    Redactie    whisky drinks cool concepts

De Lost Spirits Distillery in Los Angeles is niet zoals andere distilleerderijen. Geen lange rijen eiken vaten in een uitgestrekte kelder, maar een reactor in een witgeschilderde kamer, en licht feller dan de middagzon.

Whisky wetenschap

“We gebruiken de hele gereedschapskist waar je kanker mee kan bestrijden voor het maken van een mai tai,” vertelt eigenaar Bryan Davis aan Wired. Lichtelijk overdreven natuurlijk, maar dat er bij Lost Spirits wetenschap wordt bedreven staat buiten kijf. De gepatenteerde aging reactor van Davis bombardeert het hout en de drank met gesimuleerd zonlicht vele malen feller dan de middagzon op de evenaar, om zo de chemische processen die gepaard gaan met het traditionele rijpen te versnellen. Het resultaat, hoewel niet perfect, is veelbelovend.

Vraag en aanbod

Het traditionele business model van veel distilleerderijen is vreemd en eigenlijk onlogisch, omdat vraag en aanbod simpelweg niet op elkaar aan kunnen sluiten. Als de populariteit van bijvoorbeeld tien jaar oude whisky nu stijgt, kunnen producenten moeilijk de klok tien jaar terugdraaien om meer te gaan produceren. Deze techniek kan daar een oplossing voor vinden.

Creatieve controle

Voor Davis zelf gaat het echter vooral over de creatieve controle. Hopen dat de natuur uiteindelijk zijn werk doet is leuk en aardig, maar door het rijpingsproces tot in de kleinste details – inclusief tijd – te controleren kan hij niet alleen vertrouwde smaken versneld namaken, maar juist ook de weg openen naar volledig nieuwe smaken. Smaken die, zo hoopt Davis, nog nooit geproefd zijn. Pionierswerk dus, met dank aan de wetenschap. 

Foto: The Marmot @ Flickr

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Desemenzo: Trots op #samenwerkenannonu @foodinspiration #vision2018 @Greenway_Foods https://t.co/lIHseYoM7U"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Agenda