http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een pondje sla van 50 dollar

3 juli 2017    Jelle Steenbergen    groenten premiumization

Windfall Farms levert misschien wel de meest premium bladgroenten ter wereld. Zijn ze het geld waard?

In een hoekje van Manhattan’s Union Square Greenmarket vind je een groene luifel zoals vele anderen. De naam Windfall Farms, in simpel, vloeiend script is de enige aanduiding in het zicht. De uitgestalde bladgroenten moeten dus voor zich spreken. En dat lukt.

Schitterend kleurenpallet

De marktstal lijkt meer op een 5th avenue boetiek dan op een groentekraampje. De producten zijn zo kleurrijk en delicaat dat je je afvraagt of het wel echte groente zijn, of gewoon plastic plantjes. Alle producten worden meerdere malen met de hand gewassen, zodat er niets is dat erop wijst dat de waterkers, eikenbladsla, of rucola ooit uit de grond gekomen zijn. Maar mensen staan in de rij voor deze ultieme premium groente, zelfs al kost het $50 voor een halve kilo sla.

Worth it

Het ziet er mooi uit, maar proef je ook het verschil? Ja, als we chefs als Jean-Georges Vongerichten (AbcV) en Jeremiah Stone (Contra) mogen geloven. Zij zijn trouwe klanten van Windfall. Het kwaliteitsverschil gaat hand in hand met de hoge prijzen. Onkruid wordt handmatig verwijderd, zonder gebruik van pesticiden, en alles met de hand gesneden. Windfall betaalt haar werknemers daarnaast 50% meer dan het gemiddelde uurloon van een Amerikaanse boer. Een nobel en verdiend streven, maar zo blijft er weinig marge over.

Dit is premiumization

In deze tijd waarin farm to table het nieuwe normaal wordt, zoeken veel bedrijven een andere manier om zich te onderscheiden. Premiumization is daar één van. Mensen zijn maar wat bereid om meer te betalen voor exclusiviteit, kwaliteit, en status. Het is niet voor iedereen, maar dat is al lang niet meer belangrijk. Een trouwe basis fans die geloven in wat jij brengt kan voldoende zijn om iets heel moois neer te zetten.

Foto: Windfall Farms

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Bingewatch Editie

Surprise! Voor deze bingewatch pop-up editie van Food Inspiration hebben we aan het hele...

Kom naar de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Goed genoeg is niet meer voldoende. Wie gemiddeld is, delft...

Vegetarisch zondigen

Amy’s Drive Thru is een succesvol vegetarisch fastfoodrestaurant in San Francisco....

Direct Trade Koffie

De overtreffende trap van Fair Trade of Fair Chain koffie is direct trade koffie, waarbij de...

Sally de salade bot

Sally de salade robot is een voorbeeld van de verregaande automatisering binnen de foodservice....

Een biefstuk is twee uur werk

Dat groenten de toekomst hebben blijkt ook uit de recent gepubliceerde Vlees Prijs Index van...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

ModestroveLondon @modestrove
"Doughnuts that look too pretty to eat. ❤️ 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/46oy8CDiBe"

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Agenda