http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Knuffelvlees

21 juli 2017    Redactie    Welcome to the Village ponyvlees

Festival in Leeuwarden breekt taboe rond ponyvlees.

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke manier met muziek, kunst en innovatie uit te dagen nieuwe initiatieven te onderzoeken.

Door het hoge aaibaarheidsgehalte van pony’s en paarden eten Nederlanders amper vlees van deze dieren. Wel wordt het geëxporteerd naar landen als Frankrijk, België, China en Japan. Tegelijkertijd importeren we dit vlees wel weer om het te verwerken in kroketten en frikandellen. Een buitengewone inefficiënte circulatie van vlees.

Drie dagen lang serveert chef-kok Wilem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden gerechten van pony’s die voor het festival Welcome to The Village zijn geslacht. De herkomst van Nederlandse paarden en pony’s worden nauwkeurig geregistreerd. Zo zijn de Village-pony’s afkomstig van een boerderij in Dedemsvaart, waar ze vrij grazen in de weilanden. Omdat pony’s en paarden niet voor de slacht worden gehouden is het kwalitatief heel mooi vlees. ‘Ponyvlees is prachtig rood scharrelvlees dat lijkt op rund maar dan iets zoeter zoals hert’, aldus de organisatie. 

Ponysaucijs, ponybiefstuk, ponyhaas

Om de bezoekers de unieke smaak en structuur van ponyvlees te laten proeven serveert het festivalrestaurant ponysaucijs, ponybiefstuk, en ponyhaas. Hiermee geeft het festival een voorbeeld dat ook ponyvlees past bij de trend van lokaal, transparant, duurzaam en verantwoord eten ofwel ‘Based on a true story’.

De Food Inspiration Days van 2016 stonden in het teken van eerlijk eten met een oprecht verhaal. Samen met The Food Line-up hadden wij koe Hanna gekocht. Wij hebben haar reis gevolgd van grazen in de weide, slachten, uitbenen en bereiden tot een waanzinnig gerecht. Er gaat steeds meer aandacht uit naar de true story achter het vlees op ons bord.

Welcome to the Village vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli 2017 in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden.

 

 


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #06:
Botanical boost

De botanische gastronomie is in opkomst. Alcohol is in 2018 de duffe keuze, kruidendranken de...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Irvin Barnard @IrvinBarnard
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Trndmrkr @trndmrkr
"love to try more botantical gastronomy! https://t.co/sW7QCWi6Pk"

Sophie Higgs @EssentialSophie
"RT @your_home: Searching for the ultimate Christmas Dinner starter? 🍽 Look no further than our recipe for Celeriac, Roquefort & Hazelnut so… "

jkf.fei@gmail.com @FeiJkf
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Schuif bij ons aan aan tafel, word BFFI! Ben jij een foodprofessional en wil je met ons meedenken hoe Food Inspirat… https://t.co/b1yLmlVZN6"

Henk van Paassen @HvPaassen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

alwin leemhuis @alwinleemhuis
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Yves Waterproef @Waterproef070
"Voel de eerste Sapsommelier aankomen! 😬 https://t.co/BSe2ekAcfi"

TrendConnection @TrndConnection
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Agenda