http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Knuffelvlees

21 juli 2017    Redactie    Welcome to the Village ponyvlees

Festival in Leeuwarden breekt taboe rond ponyvlees.

Welcome to the Village is een festival met ambities. Het probeert zijn bezoekers op een unieke manier met muziek, kunst en innovatie uit te dagen nieuwe initiatieven te onderzoeken.

Door het hoge aaibaarheidsgehalte van pony’s en paarden eten Nederlanders amper vlees van deze dieren. Wel wordt het geëxporteerd naar landen als Frankrijk, België, China en Japan. Tegelijkertijd importeren we dit vlees wel weer om het te verwerken in kroketten en frikandellen. Een buitengewone inefficiënte circulatie van vlees.

Drie dagen lang serveert chef-kok Wilem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden gerechten van pony’s die voor het festival Welcome to The Village zijn geslacht. De herkomst van Nederlandse paarden en pony’s worden nauwkeurig geregistreerd. Zo zijn de Village-pony’s afkomstig van een boerderij in Dedemsvaart, waar ze vrij grazen in de weilanden. Omdat pony’s en paarden niet voor de slacht worden gehouden is het kwalitatief heel mooi vlees. ‘Ponyvlees is prachtig rood scharrelvlees dat lijkt op rund maar dan iets zoeter zoals hert’, aldus de organisatie. 

Ponysaucijs, ponybiefstuk, ponyhaas

Om de bezoekers de unieke smaak en structuur van ponyvlees te laten proeven serveert het festivalrestaurant ponysaucijs, ponybiefstuk, en ponyhaas. Hiermee geeft het festival een voorbeeld dat ook ponyvlees past bij de trend van lokaal, transparant, duurzaam en verantwoord eten ofwel ‘Based on a true story’.

De Food Inspiration Days van 2016 stonden in het teken van eerlijk eten met een oprecht verhaal. Samen met The Food Line-up hadden wij koe Hanna gekocht. Wij hebben haar reis gevolgd van grazen in de weide, slachten, uitbenen en bereiden tot een waanzinnig gerecht. Er gaat steeds meer aandacht uit naar de true story achter het vlees op ons bord.

Welcome to the Village vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli 2017 in recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden.

 

 


 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine: Eten, meten, weten

Er is onder consumenten een groeiende interesse in wat precies het voedsel vormt dat ze eten....

Logo campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER

Stem op de boerderij van jouw keuze!

Kom jij wel eens over de vloer bij de boer? En koop je dan producten bij de boerderijwinkel? En...

Eén restaurant, één gerecht, één wijn

Hyperspecialisatie in optima forma, of gewoon een stronteigenwijze eigenaar? Bij Out in Tokyo...

Het Ultieme Menu

De oneindige zoektocht naar perfectie is een constante factor in het leven en werk van iedere...

Sappige wetenschap

Chocobombes Chocobombes van Nederlandse bodem maakt chocoladebonbons speciaal voor zwangere...

Koffieplantages in Noord-Peru

Koffie groeit in vochtige bergachtige gebieden rond de evenaar. De film volgt enkele boeren in...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @FoodserviceNW: @foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via fo… "

Ernest vd Voort @evdvo
"RT @FoodserviceNW: @foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via fo… "

lowcarb.eachday @lowcarbeachday
"So toll 😍 #lowcarb #eggmuffins #foodinspiration https://t.co/LGPS8bWmFv"

Tweet menu @tweetmenu
"Het Ultieme Menu - Food Inspiration: Het Ultieme Menu Food Inspiration Het is tegenwoordig cool om… https://t.co/5lKhMZk94c"

Manda Hamlet @MandaHamlet
"Cheddar Brat Meatballs Glazed with.... #cheese #foodinspiration #pork #foodabletop25 https://t.co/rI8p6sukAI https://t.co/CwkiRmJidk"

Berry Coskey @CoskeyBerry
"Stuffed Spinach #chicken. #foodinspiration #foodislove https://t.co/aSHN6PLo1D https://t.co/PCafb7AHJV"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @FoodserviceNW: @foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via fo… "

Manda Hamlet @MandaHamlet
"Clear Blue Sky. #foodinspiration #cocktails #meals #dinner https://t.co/APUEqFv4Sd https://t.co/R6r7BgpEJo"

Foodservice Network @FoodserviceNW
"@foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan v… https://t.co/ZvQPXfS3H9"

FoodserviceXs @FoodserviceXS
"@foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan v… https://t.co/Vr2OeU7YtN"

Agenda