http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Bouillon, de nieuwe koffie

13 september 2017    Redactie    koffie trends bouillon

Bouillonbar Brodo, de nieuwe koffiezaak van de toekomst

Het klinkt ietwat gek: bouillon als gezond alternatief voor koffie. Toch duiken er over de hele wereld bouillonbars op die de vloeistof als dé warme drank van de toekomst proberen te positioneren.

De chef, Marco Canora startte in 2014 met het verkopen van de drank in take-away cups vanuit de achterdeur van zijn restaurant. Al snel vormden zich lange rijen met dorstige New Yorkers. Niet lang daarna volgde een tweede, grotere locatie en werd de merknaam ‘Brodo’ ontwikkeld.

Trendy bouillon 

Het is een simpel proces: goede kwaliteit botten, water, groenten en kruiden laten koken voor zo’n zestien tot vierentwintig uur. Over de hele wereld wordt er als sinds mensenheugenis bouillon bereid. Maar het was in 2014 dat Marco Canora de hartige drank trendy maakte. 

Bij Brodo heeft de gast de keuze uit vier soorten bouillon; rund, kip, hearth (een combinatie van kalkoen, rund en kip) of een vegetarische bouillon gemaakt van shitake en zeewier. Deze zijn af te toppen met twintig soorten gezonde toppings zoals versgeraspte kurkuma, gembersap, ghee of kokosolie. Hardloper is de Spicy Nonna; hearth bouillon met geroosterde knoflookpuree en chili-olie. Inmiddels openen er in steeds meer steden over de hele wereld bouillonbars die de helende drank op de kaart zetten. 

Benieuwd naar het hele verhaal van Brodo? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Millennials & Gen-Z

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Desemenzo: Trots op #samenwerkenannonu @foodinspiration #vision2018 @Greenway_Foods https://t.co/lIHseYoM7U"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Agenda