http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een stapje verder in de groene wereld...

13 november 2017    Redactie    food vega trends groenten

In steeds meer restaurants zijn groenten de nieuwe sterren op het bord.

Ook in deze ‘groene wereld’ geldt: the End of Good Enough’. Een salade van seizoensgroenten is niet meer voldoende voor de Instagram-ingewijden. Deze concepten snappen dat, en gaan een stapje verder.

Vegan foie gras van Greenway

Paul Florizoone is met zijn Greenway al twintig jaar een echte groentepionier. Zijn nieuwste creatie omschrijft hij zelf als het ultieme plant-based luxeproduct: veganistische foie gras.

De bezoekers van de Food Inspiration Days in Veghel waren de eersten die deze revolutie mochten proeven. En de vegan foie gras stelde niet teleur. Voor Paul is dit nieuwe product niet alleen gewoon heel lekker, maar tegelijkertijd ook een krachtig statement over de controverse rond traditionele foie gras.

ABCV

Jean-Georges Vongerichten is een grote naam in de foodwereld van New York. Dus als hij een nieuw vegetarisch restaurant opent, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Met ABCV maakt Jean-Georges het meer dan waard. Dit is bijna meer een wellness-ervaring dan een eetbeleving. Bij elk ingrediënt op de menukaart wordt vermeld wat voor mogelijke gezondheidsvoordelen het heeft, en het sappenmenu staat vol met boosters waar de grootste gezondheidsfanaat geen aanmerkingen op kan hebben.

Mr and Mrs Watson

Ook in Nederland is de veganistische keuken sterk aan het groeien. Mr. And Mrs. Watson in Amsterdam is daar het levende bewijs van.

Hier zijn ze niet bang om die paar extra stappen te zetten die nodig zijn om echt op te vallen. Zo is niet alleen het eten, maar ook het gehele interieur veganistisch. Met onder meer leer gemaakt van ananas. Kroonjuweeltje is de ruime selectie aan zelfgemaakte, veganistische kazen. ‘Culinair comfortfood’, naar eigen zeggen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal van Mega vega? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw Magazine:
The End of Good Enough

Wie gemiddeld is, delft het onderspit. Ons thema voor 2018: "It’s the end of good...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Put some south in your mouth

Asheville - nog geen 90.000 inwoners - is de afgelopen tien jaar getransformeerd van...

Perfect serve of crab

Hammerfest. Op 3 uur rijden van Nordkap, het meest noordelijke puntje van Europa. De regio waar...

Food for Care werkt

Zes maaltijdmomenten Via het FoodforCare programma krijgen patiënten van het Radboudumc...

"Beet the Root"

We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Books and Spoons @BooksAndSpoons
"RT @BooksAndSpoons: #recipe for CHEESY ROASTED BUTTERNUT SQUASH #RecipeoftheWeek #recipeblog #vegetarian #vegetables #dinner #dinnertime #f… "

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: #Instagrammable #dishes! Deelbaarheid en visueel spektakel zijn belangrijker dan ooit, zeker op het gebied van #food.… "

Agenda