http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Een stapje verder in de groene wereld...

13 november 2017    Redactie    food vega trends groenten

In steeds meer restaurants zijn groenten de nieuwe sterren op het bord.

Ook in deze ‘groene wereld’ geldt: the End of Good Enough’. Een salade van seizoensgroenten is niet meer voldoende voor de Instagram-ingewijden. Deze concepten snappen dat, en gaan een stapje verder.

Vegan foie gras van Greenway

Paul Florizoone is met zijn Greenway al twintig jaar een echte groentepionier. Zijn nieuwste creatie omschrijft hij zelf als het ultieme plant-based luxeproduct: veganistische foie gras.

De bezoekers van de Food Inspiration Days in Veghel waren de eersten die deze revolutie mochten proeven. En de vegan foie gras stelde niet teleur. Voor Paul is dit nieuwe product niet alleen gewoon heel lekker, maar tegelijkertijd ook een krachtig statement over de controverse rond traditionele foie gras.

ABCV

Jean-Georges Vongerichten is een grote naam in de foodwereld van New York. Dus als hij een nieuw vegetarisch restaurant opent, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Met ABCV maakt Jean-Georges het meer dan waard. Dit is bijna meer een wellness-ervaring dan een eetbeleving. Bij elk ingrediënt op de menukaart wordt vermeld wat voor mogelijke gezondheidsvoordelen het heeft, en het sappenmenu staat vol met boosters waar de grootste gezondheidsfanaat geen aanmerkingen op kan hebben.

Mr and Mrs Watson

Ook in Nederland is de veganistische keuken sterk aan het groeien. Mr. And Mrs. Watson in Amsterdam is daar het levende bewijs van.

Hier zijn ze niet bang om die paar extra stappen te zetten die nodig zijn om echt op te vallen. Zo is niet alleen het eten, maar ook het gehele interieur veganistisch. Met onder meer leer gemaakt van ananas. Kroonjuweeltje is de ruime selectie aan zelfgemaakte, veganistische kazen. ‘Culinair comfortfood’, naar eigen zeggen.

 

Benieuwd naar het hele verhaal van Mega vega? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough. 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

F&I and Showroom Mag @FI_Magazine
"F&I software makers are making updates addressing the interpretive rule the Defense Department issued last month... https://t.co/sw5fkKMTMt"

The Vines of Mendoza @vinesofmendoza
"Pan a las brasas, naranja quemada y aceite de romero. Bienvenido a #sietefuegos ! #foodandwine #foodinspiration… https://t.co/vynlEhD0Yc"

Mister Food @misterfoodcafe
"Argentinas, Colombianas o Venezolanas… ¿Cuál prefieres tú?💬💬 #ComidaLatina #LatinFood #Yummie #HappyFood… https://t.co/2jOyzVE5zT"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: A taste of #London! IJsjes van Yorica, hippe chips bij HipChips, fancy wafels van Bubblewrap Waffle en Indiaas streetf… "

Food Inspiration @foodinspiration
"A taste of #London! IJsjes van Yorica, hippe chips bij HipChips, fancy wafels van Bubblewrap Waffle en Indiaas stre… https://t.co/iIgJdlaWMm"

Trybbbe @trybbbe
"Eat more #greens, they are good for you! Eba and edikaikong soup(vegetable soup) by @ajebofoods #foodinspiration… https://t.co/Ri5DmNzFsL"

Mister Food @misterfoodcafe
"Uff cierra los ojos e imagínate un cachito full jamón para desayunar ¿Se te antoja?👀😳 #ComidaLatina #LatinFood… https://t.co/Hw46gCFLEy"

TheJAVACoffeeCompany @JavaCoffeeComp
"RT @Arjantweets: Met de ripple maker 😄 #vision2018 @foodinspiration https://t.co/oEWlyuNNtt"

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Agenda