http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Plantenworst van 1,5 meter

1 december 2017    Redactie    trends inspiratie Dutch Design Week

Botanic Bites heeft ter ere van de Dutch Design Week Planti15 ontwikkeld.

Het thema van de Dutch Design Week 2017 is stretch, en Doreen Westphal en Marielle van Lieshout zijn met dat thema zeker aan de haal gegaan met een worst van 1,5 meter lang, volledig gemaakt van oesterzwammen.

De Planti15

Waarom een worst die 15 keer langer is dan een traditionele vleesworst? Omdat je in de ruimte die nodig is voor vleesproductie maar liefst vijftien keer meer plantaardige eiwitten kan produceren. Dat zijn sprekende cijfers, die een hoopvolle toekomst voorspellen op het gebied van onze voedselproductie.

Botanic Bites

Het is niet de eerste keer dat Botanic Bites met een innovatie de aandacht op zich weet te vestigen. Zo wonnen zij eerder dit jaar al de Organic Food against climate change challenge georganiseerd door Wessanen met hun biologische snacks op basis van reststromen. Ook voor de Planti15 worden de reststromen aangeboord in de vorm van maar liefst 10.00kg overgebleven oesterzwamvoetjes.

Proteïne flip

Deze ontwikkeling lijkt ons weer een stap dichterbij de proteïne flip te brengen: de overgang van voornamelijk dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten als voedingsbron. De vleesproductie is een van de grootste veroorzakers van broeikasgassen op aarde, terwijl de essentiële eiwitten en voedingstoffen die voorheen alleen in vlees te vinden waren tegenwoordig op een veel duurzamere wijze in plantaardige alternatieven geproduceerd kunnen worden.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine:
Trends aan tafel

Als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, dan zie je dat mensen elkaar heel vaak ontmoeten...

De foodtrends voor 2018 in één trendboek

Het Food Inspiration Jaarboek is de jaarlijkse dosis inspiratie voor chef's, ondernemers,...

Food trend #06:
Botanical boost

De botanische gastronomie is in opkomst. Alcohol is in 2018 de duffe keuze, kruidendranken de...

Food trend #05:
Offline escapisme

In 2018 wordt slapen tijdens een hotelbezoek meer bijzaak dan hoofdzaak. Belangrijker is dat je...

Food trend #04:
Hyperspecialisatie

We zien steeds meer ondernemers met concepten starten met een zeer specifiek aanbod. We zitten...

Food trend #03:
Viva terroirisme

Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om de kunst van het...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Irvin Barnard @IrvinBarnard
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Trndmrkr @trndmrkr
"love to try more botantical gastronomy! https://t.co/sW7QCWi6Pk"

Sophie Higgs @EssentialSophie
"RT @your_home: Searching for the ultimate Christmas Dinner starter? 🍽 Look no further than our recipe for Celeriac, Roquefort & Hazelnut so… "

jkf.fei@gmail.com @FeiJkf
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Schuif bij ons aan aan tafel, word BFFI! Ben jij een foodprofessional en wil je met ons meedenken hoe Food Inspirat… https://t.co/b1yLmlVZN6"

Henk van Paassen @HvPaassen
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

alwin leemhuis @alwinleemhuis
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Yves Waterproef @Waterproef070
"Voel de eerste Sapsommelier aankomen! 😬 https://t.co/BSe2ekAcfi"

TrendConnection @TrndConnection
"RT @foodinspiration: De belangrijkste foodtrends voor 2018? Food trend #06: Botanical boost. De #botanische #gastronomie is in opkomst. #Al… "

Agenda