http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Winst maken zonder winstoogmerk

19 december 2017    Redactie   

Food is hot, en start-ups zijn happening

Voeg daar foodproducenten, voedingswetenschappers en -techneuten aan toe en er ontstaat een bruisende dynamiek. Het is precies die dynamiek die je ervaart als je binnen stapt bij het Future Food Urban Coolab. Deze foodhub in Bologna opende begin november de deuren en is een plek waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over en passie en liefde voor eten en drinken met elkaar te delen. Het lab is een initiatief van FUTURE FOOD, een non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de wereldwijde voedingsindustrie.

Gebonden door de taal van voedsel

Velen over de hele wereld trachtten al eerder zo’n food-broedplaats te creëren waar alle disciplines uit de voedingsindustrie samen komen, maar zo goed gelukt als het Future Food Urban Colab zijn er weinig. Waar andere foodhubs zich met name richten op onderwijs, food en agri, start-ups of juist op de commerciële verkoop van eten en drinken is het lab een mix van dat alles. Het is een onderzoeksruimte, een atelier, een foodhall, een studieruimte en een accelerator in een. En dat maakt dat wetenschappers, pioniers, consumenten, studenten en techneuten op deze plek bij elkaar komen en dezelfde taal spreken: de taal van voedsel. Ieder met hetzelfde doel: winst maken. Winst voor de aarde, door op een steeds duurzamere manier voedsel te produceren, winst voor ons lichaam, door onderzoek te doen naar de gezondheidseffecten van eten en winst vanwege het ontdekken van nieuwe technieken en mogelijkheden voor de voedingsindustrie. Bijzonder, zoveel winst, voor een non-profit organisatie.

Adres Future Food Urban Coolab:
2 Piazza Giuseppe Verdi
40126 Bologna, Italie 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @MaaikedeReuver: Onlangs bracht ik met @foodinspiration een bezoek aan @eatalyworld in Bologna. Check de reportage van ons bezoek aan di… "

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @Desemenzo: Trots op #samenwerkenannonu @foodinspiration #vision2018 @Greenway_Foods https://t.co/lIHseYoM7U"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Food Inspiration @foodinspiration
"Ruim 350 foodprofessionals proefden, zagen en leerden tijdens #VISION18 over de trends en tradities op het gebied v… https://t.co/NkuzP1gyYB"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Una empanada clásica de carne o de pabellón para iniciar ésta semana full sabor? #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/25NFpgkc5o"

G.J. Wijnmalen @greetactress
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Agenda