http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Food trend #09:
The internet of food

21 december 2017    Frank Lindner    food trends trendwatching 2018

In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018.

The Internet of Things greep de laatste jaren snel om zich heen en maakte onze wereld een stukje slimmer, en makkelijker. Nu maken we ons op voor the Internet of Food.

Tech vs moeder natuur

Slimme technologieën zijn inmiddels in elke fase van de voedselketen doorgedrongen. Van landbouwmechanisatie tot digitale verspillingsmonitoren en van technologische keukenhulpen tot 3D-foodprinters. Deze technologieën lijken haaks te staan op het circulaire, lokale en offline karakter van moeder natuur en de groeiende vraag naar natuurlijke producten en traditionele productiewijzen

"2018 gaat bewijzen dat de voedselketen niet óf traditioneel óf hightech is, maar traditioneel én hightech" 

In het komende jaar worden we ons er steeds meer van bewust dat een back-to-nature filosofie niet altijd gebaseerd is op nostalgie maar dat nieuwe technologieën ons ook kunnen helpen om meer in contact te komen met de natuur.

DNA-based dieet

De Amerikaanse start-up Habit is al zo ver dat persoonlijke diëten worden ontwikkeld en afgestemd op onder andere bloedgroep, DNA en hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen - en dat alles gepresenteerd via een gebruiksvriendelijke app. The Internet of Food gebruiken om meer te weten te komen over je lichaam en over de natuur.

MEER WETEN OVER THE INTERNET OF FOOD? WE HEBBEN ER NET EEN HEEL INTERNATIONAAL MAGAZINE AAN BESTEED!

 

Foto: Fooddesigner Chloé Rutzerveld print eten uit de 3D printer

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Food Inspiration @foodinspiration
"Ruim 350 foodprofessionals proefden, zagen en leerden tijdens #VISION18 over de trends en tradities op het gebied v… https://t.co/NkuzP1gyYB"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Una empanada clásica de carne o de pabellón para iniciar ésta semana full sabor? #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/25NFpgkc5o"

G.J. Wijnmalen @greetactress
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Food Inspiration @foodinspiration
""Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens… https://t.co/Mz4mSwdY7n"

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Het inspiratie-event voor de Belgische foodservice is van start! @FIBelgie en @Leadersclub_be zetten tijdens #VISION18… "

Horeca Havenstraat @HHavenstraat
"RT @ISPCGentLiege: Lunch is served op de stand van Sligro-ISPC. Een poké bowl met gebrande tonijn, dashi, avocado, gepekelde wortel en beuk… "

Agenda