http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com
Meld je aan voor het gratis Food Inspiration Magazine
Meld je aan voor het gratis
Food Inspiration Magazine

Eten is een verbintenis

29 december 2017    Redactie    food festival trends tomorrowland

Tussen het multisensorische spektakel van muziekfestival Tomorrowland gingen we in alle rust met vreemden aan tafel bij restaurant Aperto.

Uniek hoofdgerecht

Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit meer dan 200 landen naast muziek ook door middel van eten dichter bij elkaar brengen. Aperto is het vlaggenschip van Tastes of the World, met aan het roer chef-kok Nick Bril van The Jane** in Antwerpen. Zes chefs uit zes verschillende landen werden door Nick begeleid in het bereiden van een uniek hoofdgerecht uit hun thuisland. 

Moment van verbinding

In de omgebouwde kas staan lange gemeenschappelijke tafels. Alle gasten worden persoonlijk naar hun plaats begeleid, waarbij ze worden aangemoedigd om naast onbekenden plaats te nemen. Het gebruik van smartphones en fototoestellen wordt vriendelijk ontmoedigd. Het gaat hier om het eten, en de gezamenlijke ervaring. Hier draait alles om het moment van verbinding. De gerechtjes zijn dan ook specifiek gemaakt om te delen met iedereen aan tafel. Hoewel het geheel strak is uitgelijnd, voelt het geen moment geforceerd.

Festival food

De magische ervaring wordt versterkt door het eten. Dit is geen festivalvoer, maar restaurant-waardig eten. Hier zet Tomorrowland sterk op in. Het eten en drinken is bijna net zo belangrijk als de muziek. Dat is op het hele festival goed te merken. Vooral de diverse volwaardige restaurants zoals Aperto en B-Eat zijn een uithangbordje voor de nieuwe manier van eten en drinken op festivals. Een krachtig statement dat je het met hamburger en friet niet meer gaat redden in de toekomst. 

Benieuwd naar het hele verhaal ? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel! 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Laatste artikelen

Nieuw magazine: Wie niet reist is gek

Volgens wetenschappelijk onderzoek van professor Ap Dijksterhuis maakt reizen gelukkig. En...

De echte smaak van Italië

Eind 2017 opende ’s werelds grootste agrifoodpark de deuren. FICO Eataly World bevindt...

Reizen verrijkt

Food Inspiration interviewde Ap Dijksterhuis: professor, schrijver, ondernemer en reisfanaat. In...

Michelin-chef serveert döner

Het restaurant opent na middernacht en serveert kebab en champagne. Het restaurant is alleen...

Eten is een verbintenis

Uniek hoofdgerecht Tomorrowland wil met het Tastes of the World initiatief de bezoekers uit...

Kunstzinnig diner

Specerijen Een meer complex gerecht met verschillende soorten specerijen. Combineer...

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @Desemenzo: Niets zonder team @foodinspiration #vision2018 #genk @cminecc https://t.co/sstklOyoLT"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat gaaf! @Leadersclub_be @FIBelgie #vision2018 wat een geweldige editie wederom!! Bedankt organisatie! Team… https://t.co/nfFHxPhf83"

🅾🅻🅶🅰 @OlgaQuivooy
"@Arjantweets @foodinspiration @jorgwiltink "

Food Inspiration @foodinspiration
"Ruim 350 foodprofessionals proefden, zagen en leerden tijdens #VISION18 over de trends en tradities op het gebied v… https://t.co/NkuzP1gyYB"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Mister Food @misterfoodcafe
"¿Una empanada clásica de carne o de pabellón para iniciar ésta semana full sabor? #ComidaLatina #LatinFood #Yummie… https://t.co/25NFpgkc5o"

G.J. Wijnmalen @greetactress
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Food Inspiration @foodinspiration
""Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens… https://t.co/Mz4mSwdY7n"

HFDV @HfdvVzw
"RT @foodinspiration: Het inspiratie-event voor de Belgische foodservice is van start! @FIBelgie en @Leadersclub_be zetten tijdens #VISION18… "

Horeca Havenstraat @HHavenstraat
"RT @ISPCGentLiege: Lunch is served op de stand van Sligro-ISPC. Een poké bowl met gebrande tonijn, dashi, avocado, gepekelde wortel en beuk… "

Agenda