http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Just Pin It

7 maart 2014    Kim van Velzen   

Blogger @kimvanvelzen over zijn reisboard op Pinterest: grijp de kans die dit platform biedt! #Thailand

Op dit moment ben ik op reis door Thailand. Genieten van de Aziatische gastvrijheid, dwalend over nightmarkets en eten bij foodstalletjes. Ik heb de route van de reis vooraf bepaald en ben die gaan pinnen op Pinterest. Zo ontstaat er een reisboard van mijn route en locaties. Heerlijk om vooraf al zoveel plezier te hebben en om anderen te inspireren ook op reis te gaan naar Thailand. Maar Pinterest is toch dat social media platform van de tassen en de mode waar alleen vrouwen te vinden zijn? Dat klopt gedeeltelijk.

Pin your food
Vanaf de start is er op Pinterest een grote en betrokken foodcommunity te vinden en die is hard gegroeid. Uit onderzoek van januari 2014 blijkt dat Food en Drink de grootste categorie is op Pinterest en dat 57% van de gebruikers in aanraking komt met food gerelateerde content. 

Bekijk vooral eens de categorie eten en drinken op Pinterest. Wat opvalt is dat het voornamelijk foodbloggers zijn die mensen het water in de mond doen lopen, terwijl het voor horecabedrijven zo’n prachtige kans is om juist hier hun inspirerende gerechten te laten zien. Of een visueel verslag van de reis die een chefkok maakt om te komen tot een nieuwe kaart. Of de mensen uit de bediening die hier hun inspiratie delen voor gastvrijheid.

Pin your story
Op Pinterest kun je de visuele content indelen in ‘boards’. Dat geeft de mogelijkheid om het hele verhaal van het horecabedrijf te vertellen en niet alleen het daggerecht, de kaart of de inrichting te laten zien. Laat mensen alvast online ronddwalen door jouw bedrijf net als ik heerlijk ronddwaal over de nightmarkets van Bangkok en daar inspiratie op doe. En als je meer wil weten over die prachtige of smakelijke foto, klik je erop en kom je direct op de website uit waar je meteen online kunt reserveren. Hoe korter het moment tussen geïnspireerd worden en - gemakkelijk - een boeking kunnen maken, hoe sneller de beslissing wordt genomen.

Pintips:

  • Maak boards aan voor verschillende categorieën pins.
  • Zorg dat de pins over diverse onderwerpen gaan. Niet alleen maar van de inrichting of alle gerechten in dezelfde compositie van de chefkok. Laat ook pins van de omgeving zien, van de leveranciers en waar jij als ondernemer door geinspireerd wordt.
  • Volg anderen, repin en geef reacties op pins. Alleen door goede content te delen, te converseren en aandacht te geven aan anderen krijg je contact met mensen. Online gastvrij zijn is minstens zo belangrijk tegenwoordig. 
  • Richt Pinterest handig in en zet voor sommige boards de kaart aan. Daarmee laat je de pins ook op een kaart zien. Als mensen erop klikken, zien ze gelijk de contactgegevens en locatie.
  • Als je start, besteed er regelmatig tijd aan en houd vol. De kracht van sociale media zit in consistent zijn, converseren en contact maken met anderen.

Ik heb restaurant Nahm, het beste restaurant volgens Pellegrino’s Asia Best 50 lijst, vooraf gepind en zit er volgende week te eten. Zo kan jouw horecabedrijf ook bij vele mensen op de kaart komen te staan. 

Wil je mijn reis door Thailand volgen, maar niet hoeven zoeken op al die sociale media platformen? Dan kun je mijn blog volgen waar ook nog een tip staat voor een leuke nieuwe tool.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

ModestroveLondon @modestrove
"Doughnuts that look too pretty to eat. ❤️ 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/46oy8CDiBe"

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Agenda