http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Blogs

Food Inspiration inspireert, informeert en verbindt food professionals. Onze bloggers houden je graag op de hoogte van hun persoonlijke bevindingen.

Dit zijn de smaakmakers in de wereld van food & hospitality. Lees hun blogs om te horen wat hen bezig houdt, wat hen inspireert en waar ze zich boos om maken.

Winnaars hebben een plan

28 november 2016
En verliezers een excuus. Ik schrijf over de extra taak van foodentrepreneurs in Nederland.

Jamie’s Garden #4

24 november 2016
Mijn tuin wordt een verzameling van groenten, bloemen, bijen en vlinders, heerlijk om te fantaseren over de zomer van 2017!

Warenhuizen met delicatessen

22 november 2016
Eataly is het meest overtuigende voorbeeld van blurring: de combinatie van retail met horeca.

In geuren en kleuren

15 november 2016
Geurmarketing wordt steeds belangrijker, vooral in foodretail.

Ultieme gastvrijheid

14 november 2016
Gastvrijheid is van een vreemde een vriend maken. Ik doe verslag van een onverwachte ervaring in een bioscoop.

Jamie's Garden #3

3 november 2016
Wie had er ooit gedacht dat ik een eigen #moestuin zou krijgen en het zo fantastisch zou vinden?

Jamie's Garden #2

15 oktober 2016
Waar moet je beginnen als je #moestuin nog helemaal niks is, en je nog nooit verder bent gekomen dan een bak van 1m² in je achtertuin?

Jamie's Garden #1

29 september 2016
Een blog schrijven over mijn nieuwe, zelfvoorzienende, geen voedsel verspillende, gezonde moestuin? Natuurlijk wil ik dat!

Super Sibaris

7 mei 2016
Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Design, mode & food

30 maart 2016
Food designer Lotte Bronswijk schrijft over design, mode en food

Van Peruaanse bodem

18 januari 2016
Wat kunnen wij van de Peruaanse keuken leren? Food designer Lotte Bronswijk zocht het uit.

Banen-boulevard wordt foodiestraat

21 december 2015
Blogger @KarinEgberink ziet haar straat in #Utrecht veranderen in een foodie-straat. Could be worse…

Een bordje Peruaanse kost

3 december 2015
Food designer Lotte Bronswijk kwam in #Peru de aguaje tegen. Hoe smaakt die dan?

Smakelijke samples

27 november 2015
Je omzet verhogen door te investeren in samples? Ja beweert @Frank_Lindner #horeca

Vinke the vegan chef

29 oktober 2015
Edwin Vinke (@krommewatergang) blijkt een mega vegan chef tijdens #Steinbeisser, blogt @Vlamindepan.

Picnic: de disruptive digitale supermarkt

2 oktober 2015
@daveveerman is Customer Solution Advisor bij SAP Nederland en neemt de nieuwe supermarkt Picnic onder de loep

Een niet zo sappig peertje

21 september 2015
Onze blogger @ThomasLuttik heeft een hekel aan perenslurpen, dus probeerde hij de sapvrije peer. Maar hoe beviel dat?

Blog: I have a dream

7 september 2015
Blogger @VlamIndePan werd uitgenodigd in Italië. Zou ze haar gerechten zonder bloem, zuivel en ei wel waarderen?

Zegeltjes erbij?

27 augustus 2015
Waarom sparen we zo graag zegeltjes? Blogger @Sabinevanwylick vroeg het aan zegelbaas @DouweEgbertsNL.

Red de aarde, drink lokale wijn!

20 augustus 2015
De keuken werkt met ingrediënten van dichtbij, hoe zit dat met wijn? @frank_lindner vraagt het zich af.

De vergankelijkheid van de zomer

13 augustus 2015
Kersen die ten prooi vallen aan fruitvliegjes. Blogger @ThomasLuttik over de vergankelijkheid van food.

5 Seconds of Summer

16 juli 2015
Tijdens het zomerseizoen blijft je anders zo goeddraaiende restaurant leeg. Herkenbaar gevoel? Lees dan vooral verder.

Komkommertijd: tijd voor tamtam

9 juli 2015
Moet je in de komkommertijd je PR-activiteiten als ondernemer te staken of een boost te geven? @Sabinevanwylick blogt.

Stamp een food startup uit de grond

7 juli 2015
Blogger @eengarde hield een Startup Weekend in #Groningen, met als thema #Food. Wat is het nut en wat gebeurde er?

Glasgow: Battle of the burgers

1 juli 2015
De tegenhanger van fastfood-burgers wordt steeds populairder? @Reoewein van @Conceptional over gourmetburger-tenten in #Glasgow.

All day brekkie

18 juni 2015
Marjolein Okkinga was in Down Under. Ze was onder de indruk van de service: 'We also remove dairy'.

Van blog tot boek

18 juni 2015
Foodblogger @esmeedia wist niet wat haar overkwam. Haar blog op Food Inspiration is nu een boek in de winkel.

Japanners zijn maf, maar niet gek

12 juni 2015
Blogger @ThomasLuttik ziet een maffe spelshow uit Japan, maar stelt vast dat er veel respect voor food is.

Bewust proeven met Willem & Drees

11 juni 2015
Zes jaar @WillemenDrees! Ze vierden dit met een college en proeverij. @Culiluci ging naar hun feestje.

Haat-liefdeverhouding

3 juni 2015
Francofiel @Frank_Lindner gaat mee met de @FoodserviceNW trendtour naar #Italië #Piemonte. Als dat maar goed gaat.

Talent gaat mooie toekomst tegemoet

3 juni 2015
Tijdens @tvdtoekomst zit @Culiluci bij juryleden Jacob Jan Boerma @rest_deLeest en Edwin Vinke @krommewatergang.

Nee, ik word niet blij van biologische, kant-en-klare tomatensaus

29 mei 2015
Het bio-assortiment in food groeit enorm. Hoera! Of toch niet... Blogger @VlamIndePan zet haar vraagtekens.

Netwerken? Help het succes een handje!

27 mei 2015
Netwerken is een actief werkwoord stelt blogger @Sabinevanwylick. Help het succes een handje!

Een nacht vol food waste

26 mei 2015
Blogger en Waste Watcher @ThomasLuttik was in de nacht op @NPORadio1. Food waste leeft, ook in de kleine uurtjes!

Vega(n)kok ook buiten kraakpand geliefd

2 mei 2015
Ben je een vega(n)kok? Dan ligt volgens blogger @VlamIndePan de wereld aan je voeten.

Schatkaart naar het witte goud

16 april 2015
Blogger @ThomasLuttik vindt dat de asperge onderdeel van de Nederlandse eetcultuur is en moet blijven.

Indrinken wordt doorslikken

13 april 2015
Alarm in de #horeca! De jeugd kan minder drinken, maar gebruikt meer drugs. Indrinken is nu doorslikken.

Fucking Perfect? Fucking Respect!

1 april 2015
Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Blog:
Inge-burger-d

27 maart 2015
Blogger @Sabinevanwylick was in de VS. Een land met boomende food-marketing. Wat kunnen wij daar van leren?

Lekker wentelteefje van me!

24 maart 2015
Waar komt de naam wentelteef vandaan? En wat is die tweede betekenis? Blogger @Thomasluttik zocht het uit.

Houden van mannen

6 maart 2015
Wat moeten we toch met die bokken, stieren en hanen? @megamarijke van @YFM_Br en @YFM_NL blogt erover.

What women want: female horecadesign

6 maart 2015
Female horecadesign zonder generaliserend te worden. Conceptexpert @Reoewein vertelt hoe je vrouwen verleid.

Wie durft insecten te eten?

26 februari 2015
Een groot deel van de wereld eet insecten. Westerlingen niet. Waarom? Dat legt blogger @KarinEgberink uit.

Van rockster naar goeroe

23 februari 2015
Femke van den Heuvel @Vlamindepan bezocht Identita Golose in Milaan en blogt: Van rockster naar goeroe

#Tweettweet

20 februari 2015
Is Twitter een geschikt platform voor marketing? Blogger @Sabinevanwylick legt het uit.

Tips tegen food waste voor chefs

19 februari 2015
Tips tegen food waste zijn vaak gericht op consumenten. Blogger @ThomasLuttik weet er wel een paar voor chef-koks.

Fast good food in Amsterdam

4 februari 2015
Conceptexpert @Reoewein neemt je mee langs drie Amsterdamse succesconcepten en hun USP's.

Customer journey: ga je mee op reis?

3 februari 2015
Nog nooit van de customer journey gehoord? @Sabinevanwylick legt de waarde van de reis met je klant uit.

#Ikvertrek

2 februari 2015
Kok Femke van @Vlamindepan blogt over hoe zij hipster 2.0 werd en dat sprookjes bestaan

Vier restauranttrends van 2015

29 januari 2015
Conceptoloog @Reoewein blogt over de vier restauranttrends van 2015

Een goed begin van 2015!

27 januari 2015
Chef @JeroendeZeeuw wil gezamenlijk het jaar 2015 positief beginnen #staypositive

Was 2014 het jaar tegen food waste?

22 januari 2015
Waste watcher en econoom @ThomasLuttik maakt graag balansen op. Was 2014 wel het jaar tegen food waste?

De receptuur voor een eigen kookboek

9 januari 2015
Je eigen kookboek maken? #fipioneers @morethanmayo en @alexstyling vertellen hoe.

Wijnaroma’s een wirwar aan woorden?

5 januari 2015
Praten over wijnaroma is geen geblaat, het is uitermate nuttig. Dat schrijft blogger @KarinEgberink

Eten doet leven, dus waarom leven verspillen?

17 december 2014
Jullie verspillen toch geen voedel? @ThomasLuttik is gegrepen door deze vraag uit China over onze eetcultuur.

Goed doen als businessmodel

13 december 2014
Blogger en #fipioneer @bblaak over goed doen met je bedrijf. Cause Related Marketing werkt.

Culinaire maffia

12 december 2014
Valse recensies en redacties die positieve reviews afkeuren. Culinaire maffia, vindt chef @jeroendezeeuw.

Is jouw gast een socializer of een killer?

12 december 2014
Is jouw gast een socializer of een killer? @Reoewein van @Conceptional schreef er een blog over.

What’s (not) cooking?

11 december 2014
Blogger @VlamIndePan huurde een professionele keuken waarin nooit echt is gekookt. En dat is jammer.

Breek met de regels

9 december 2014
Hoe kan ik mensen prikkelen en verbazen tijdens een restaurantbezoek, vraagt @Creativechefnl zich af.

Van carpaccio naar ceviche

2 december 2014
Is ceviche de nieuwe carpaccio? De gerechten hebben meer gemeen dan we denken, blogt @TanteTipTweet

Recall! En nu?

27 november 2014
Misstanden met food zijn naar, maar wat als jouw product wordt getroffen? 5 tips van blogger @Sabinevanwylick.

Een kindermenu dat geen kindermenu is

25 november 2014
Er moet meer aandacht naar het kindermenu, vindt blogger @esmeedia. Compleet ongezond kan zeker niet meer.

Niet te missen dranktrends voor 2015

22 november 2014
Appelcider-bourbon, nostalgie, the second wave of wine en nog meer dranktrends uit ons #trendreport2015.

Service in restaurants, the American way

20 november 2014
Wat kunnen we leren van de Amerikaanse horeca? En wat vooral niet! @SannyV vertelt het in haar blog.

Zuurkool is verdomde hip

19 november 2014
Zuurkool is verdomde hip stelt @ThomasLuttik in zijn nieuwste blog. Met dank aan paardenzweet.

Het komt allemaal door oma

18 november 2014
Suiker, van kostbaar goed naar gevaarlijk gif. Het komt door oma, blogt @TanteTipTweet.

Kleine iBeacons maken horeca Big brother

13 november 2014
We weten wie je bent, waar je zit en hebben je order al klaar. @Frank_Lindner over microlocalization in de horeca.

Streetfoodmaffia op retour

7 november 2014
De Berlijnse streetfoodmaffia met Currywurst en Doner heeft de langste tijd gehad, stelt blogger Loeki Kin.

Ondankbare honden?

4 november 2014
Waarom zien we in Nederland toch zo weinig doggy bags? Blogger @esmeedia vraagt het zich af.

Het communicatiemodel op z’n kop

3 november 2014
Blogger @Sabinevanwylick over het communicatiemodel op zijn kop: word ontvanger en koester al je zenders!

Moois van moeder Aarde

2 november 2014
Eindelijk ging blogger @VlamIndePan naar het feest der feesten Salone del Gusto. Slowfood heaven of niet?

Ziek van allergenensnobs

31 oktober 2014
14 allergenen moet je op je menukaart vermelden. @Frank_Lindner is ziek van de allergenensnobs.

Recensie. of niet!

29 oktober 2014
Het blogstokje van de #fipioneers is door @chefKorianders doorgegeven aan @asiemerink. Arjan over hobbyrecensenten:

Kut paddenstoelen

28 oktober 2014
Blogger @dutchfooddesign over de paddenstoelenpolonaise in zijn huis. Voor hem even geen mycologie avonturen meer.

Eat This -Wereldvoedseldag 2014

27 oktober 2014
In het teken van @wereldvoedsel organiseerde @YFM_U voor de tweede keer Van Riek tot Vork, @KarinEgberink was erbij:

Slimme bril? Blijf vooral zelf kijken!

24 oktober 2014
Google Glass de nieuwe keukenchef? Koks moeten niet blind varen op techniek, vindt @Frank_Lindner.

Waste Bucket Challenge

16 oktober 2014
Blogger @ThomasLuttik vraagt op #wereldvoedseldag aandacht voor waste. Doe mee met de #wastebucketchallenge!

Een kunstzinnig diner

15 oktober 2014
Blogger @Creativechefnl creëerde de wauw-factor door samen met gasten een eetbaar schilderij te maken, en te eten!

Blijf bij ons!

10 oktober 2014
Hoe houden we food & hospitality aantrekkelijk voor jong talent? @Frank_Lindner vraagt het zich af. #fitalents

Succesvoller door superpromoters

2 oktober 2014
Hoe vind je superpromoters en hoe zet je ze in? @Sabinevanwylick over deze belangrijke groep enthousiaste mensen.

Het restaurant van de toekomst

1 oktober 2014
Koekenbakker @dennisvanrijen gaf het stokje door aan @chefKorianders, over het restaurant van de toekomst #fiponeers

Eenvoud met smaak

30 september 2014
Blogger @esmeedia neemt ons mee naar New York en ziet een gat in de Hollandse markt: ceviche!

Eet je groente jongen

26 september 2014
De meeste groente-waste komt van jongeren. Logisch, want lakse opvoeding, zegt @frank_lindner.

Aardappel anders in de Andes

26 september 2014
Gezonde voeding voor de armste families in de Peruaanse Andes. Karien Geurts op bezoek bij een bijzonder project:

‘Being vegan in Berlin is eeeeasy!’

24 september 2014
Zomerblogger Loeki Kin ontdekte het walhalla voor veganisten: Berlijn!

Koken met sterren

22 september 2014
Ineens stond blogger @VlamIndePan in de sterrenkeuken van chef Matthias Schmidt in Frankfurt wortels te snijden...

Mikado broodstengels

18 september 2014
Creative Chef bevordert interactie aan tafel met mikado broodstengels. Alles voor de psychologische smaak!

La grande finale!

17 september 2014
Prinsjesdag, een symbolisch begin voor de rest van het jaar. Volgens blogger @ThomasLuttik de stilte voor de storm

La dolce vita bij Countryhouse Montali

14 september 2014
Blogger @KarinEgberink deelt een inspirerende trip naar hotel/restaurant @Montali_Italy in Umbrië met ons:

My moment, my food

10 september 2014
Onze Vlaamse blogger @Jannewellens over goesting en meer nog over het niet vervullen van die persoonlijke behoefte.

Terugblik #bestjobinfood

8 september 2014
When my baby smiles at me. Winnaar van #bestjobinfood @IdoEssed blikt terug op zijn Rio-avontuur.

Gastvrijheid bij Hotspot Hutspot

2 september 2014
Het bijzondere concept Hotspot Hutspot won een gastvrijheidtraining door @Foodstep. Blogger @TanteTip was erbij:

Is een directe verbinding tussen producent en consument de toekomst?

28 augustus 2014
Is eten tegenwoordig nog wel eten? Een vraag die regelmatig opdoemt in de gedachtes van @esmeedia. Lees hier haar blog.

LinkedIn geheimen

25 augustus 2014
LinkedIn leeft als nooit tevoren. Maar kende je deze tools al? Blogger @Sabinevanwylick onthult

Minder is meer

22 augustus 2014
Stukken tuin op je bord. Moet dat nou? @Frank_Lindner blogt over de kunst van het weglaten.

Loyale gasten

21 augustus 2014
Blogger @TanteTipTweet over loyale gasten. Die willen we toch allemaal het liefst?

From Russia without love

20 augustus 2014
Een kilo tomaten voor 10 cent? We laten ons toch niet gek maken?! Blogger @ThomasLuttik over de Russische boycot

Veggies overseas

19 augustus 2014
Blogger @VlamIndePan gaat op vakantie en neemt mee... een telefoon met @HappyCow en @flexiguide.

Stop de vreetwedstrijd

16 augustus 2014
Wat is het nut van extreme vreetwedstrijden, vraagt @Frank_Lindner zich af.

Klaar voor vertrek

15 augustus 2014
Trendwatchen in Rio: hoe stoom je jezelf klaar? @IdoEssed op de vooravond van #bestjobinfood

Die magische geur

14 augustus 2014
De #fipioneers zijn terug van vakantie! Koekenbakker @dennisvanrijen (@dapeppa) blogt over zijn favoriete traditie.

Wetenschap in de keuken

11 augustus 2014
Ons lichaam is simpele wetenschap; een mini-biochemische fabriek

Vers van het stadsplatteland

6 augustus 2014
Van niemandsland naar stadsplatteland. Zomerblogger Loeki ontdekte voor ons Prinzessinnengarten, in Berlijn.

We zijn dieetmoe

1 augustus 2014
Blogger @esmeedia over de plotselinge, overweldigende populariteit van Het Normale Dieet.

Geniet van de pruimentijd!

30 juli 2014
De pruimentijd is begonnen! Wat ligt er in het schap en wat te doen met een overschot? Waste watcher @ThomasLuttik:

Het begin van het eind

29 juli 2014
Blogger @TanteTipTweet over het begin en het einde van de customer journey. Tips & tricks, want oh zo belangrijk!

Weg met onze denkwijze!

28 juli 2014
Blogger @broncht over wat we van kinderen kunnen leren. Moeten we dan niet, net als hen de spelregels herschrijven?

12 uur met Jacob Jan Boerma

25 juli 2014
Onze @Frank_Lindner trok een dagje op met Jacob Jan Boerma (@rest_deLeest) in foodstad #Barcelona.

Restaurant voor een maand

20 juli 2014
Gastblogger @JadisSchreuder over het pop-up restaurant van @ramon_beuk: @VoorEenMaand #VEM2014

Huisgemaakt als wet

18 juli 2014
Steeds meer eetculturen worden beschermd door instanties, manifesten en keurmerken. Werkt dat nou wel zo goed?

Koffieliefde in Berlijn

17 juli 2014
Zomerblogger Loeki reisde voor ons af naar Berlijn en werd op slag verliefd! #koffie #bestjobinfood

Laat je verpakking spreken

16 juli 2014
De verpakking van je product is je beste communicatiemiddel!

Vooruit kijken naar Rio

14 juli 2014
Trendscout @IdoEssed blikt vooruit op zijn trip naar Rio. Wat zijn zijn plannen en hoe goed is zijn Portugees?

Van riek tot vork

10 juli 2014
Weet waar je eten vandaan komt! Blogger @KarinEgberink over het project Van riek tot vork van @YFM_U.

Google Glass bij check-in

7 juli 2014
Welkom @TanteTipTweet! Onze kersverse blogger over de Google Glass check-in app. Moeten we dat wel willen?

Hallo-ik-ben-Ido

2 juli 2014
Hallo-ik-ben-ido. Dat is de titel van de Nouncy pagina waarmee ik me drie maanden geleden inschreef voor de #bestjobinfood.

Het Normale Dieet

30 juni 2014
Zoutarm, geen zuivel, geen suiker, geen brood. Blogger @esmeedia is het zat en introduceert Het Normale Dieet!

Weg met amateurs

27 juni 2014
Food is trending. Nadeel is dat iedereen denkt alles van wijn te weten en te kunnen koken op sterrenniveau…

Vegan contest

26 juni 2014
Blogger @VlamIndePan won zilver in de internationale wedstrijd The vegetarian change in Milaan. Gefeliciteerd!

Het succesingrediënt

26 juni 2014
HELP! Wat is nou toch het succesingrediënt voor een winstgevende food-onderneming?

De lente voorbij

25 juni 2014
Blogger @ThomasLuttik over de laatste lentezon, de laatste asperges en het rode fruit dat de zomer inluidt.

Disney up your business

19 juni 2014
Blogger Lotte Elshout zou Walter Elias Disney graag een lintje opspelden, omdat hij zijn slogan waarmaakt. #dromen

AIDA nog springlevend!

17 juni 2014
Het AIDA-model, ken je dat nog? Het oude marketingmodel doet het nog steeds!

Sapori originali

16 juni 2014
Blogger @VlamIndePan strijdt op 22 juni om een internationale titel in Milaan. Haar wapen? Hollands glorie!

Koken in de cloud

13 juni 2014
Waar is nog echte hiërarchie? In de keuken! Chef is de baas, toch? @Frank_Lindner vraagt het zich af.

Zwarte schorpioen als lunchtip

3 juni 2014
Blogger @dutchfooddesign over het eten van zwarte schorpioenen, als food relikwie voor dappere testosteronmannen.

Superfood: modegril of wonderpil?

2 juni 2014
Nieuw in ons blogteam is @esmeedia. Welkom! Haar aftrap: Superfoods, modegril of wonderpil?

Om op te eten

30 mei 2014
We vertrouwen eerder een gek lapje in een bakje dan een verse spreeuw uit de gaard. @Frank_Lindner weet waarom.

Jumbo voor de klas

29 mei 2014
Gastblogger @MariekevZoggel (van @FITalents) leert basisschoolleerlingen gezonde keuzes te maken bij Jumbo.

Het gele zure bommetje

28 mei 2014
When life gives you lemons, make Limoncello! Waste Watcher @ThomasLuttik over dit Italiaanse pareltje.

Ode aan de bal

23 mei 2014
Voordat ik mijn loftrompet over de gehaktbal afsteek, eerst een spijtbetuiging.

Is er nog toekomst voor de avondzaak?

15 mei 2014
Uitgestorven straten in de stad, want iedereen is online in contact met elkaar. Thuis. Doordeweekse avonden zijn voor de avondhoreca niet meer rendabel.

Adverteren 2.0

12 mei 2014
Hoe bereik je je doelgroep anno nu? Layar maakt adverteren in gedrukte media weer interessant.

Uitserveren of uitstellen?

9 mei 2014
Wat een mazzelaar. Pioneer @KookaLike was bij de Bocuse dOr. Wij blij, want ze deelt het met ons #blog #fipioneers

Eten in een hotel, mag dat?

9 mei 2014
Er zijn genoeg kansen voor restaurants in hotels, maar de branche moet eerst af van de kwalen stempel en drempel.

Good, clean, fair & healthy Schoolontbijt

7 mei 2014
Blogger @KarinEgberink van @YFM_U over gezond ontbijten voor kinderen. Wat is dat eigenlijk? #FRD2014

Meer weten smaakt beter

5 mei 2014
Over hoe meer weten je smaakbeleving kan beinvloeden

Pak die kans, voordat iemand anders het doet

1 mei 2014
Voor de veeleisende klant anno 2014 zullen er dingen moeten veranderen in de horeca.

California dreaming

29 april 2014
Een dagboek van een opmerkelijke zondag in Dry Creek Valley, California.

5 tips voor online campagne voeren

23 april 2014
Campagne voeren is net werken. Leer de kracht van je eigen netwerk en social media kanalen kennen en doe eens mee met een online campagne.

Gegarandeerd een happy end

15 april 2014
Er was eens... herkennen we als het begin van een verhaal. Nieuwsgierig geworden?

Hoe ze uit hun dak gaan weet ik, maar wat eten ze?

14 april 2014
Pioneer Veronique Vesters over 5000 gezonde midnight snacks. Een lastige opgave, maar toch niet onmogelijk?

Gedraag je!

10 april 2014
De klant is koning, maar in de foodbranche en horeca gedragen sommige gasten zich als dictatoriale keizers. Wie betaalt bepaalt? Gelukkig kan het ook anders…

Een keuken die zijn allure nooit verliest

9 april 2014
De Bloemenriviera is zijn kleur kwijt, maar de Italiaanse keuken zal zijn allure nooit verliezen.

Waar is de S in Foodservice?

3 april 2014
Vorig jaar was ik op de Barista Wereldkampioenschap. Ik had zin in een heerlijke koffie. Het zou hier wel moeten lukken, dacht ik. Niet dus.

Fermenteren: van hocus pocus naar hip & happening

27 maart 2014
Blogger Femke van den Heuvel van @VlamIndePan over fermenteren; smaakvol koken met bacteriën en schimmels.

Varkens op het dak

19 maart 2014
Blogger @ThomasLuttik over varkensflats. De ultieme no waste en urban farming. Of zijn er ethische bezwaren?

Patat van Ladage

17 maart 2014
De patatkoning heeft een nieuwe jas.... en hij zit beter.

Het genot van een pittig zaadje

12 maart 2014
Blogger @dutchfooddesign over spicy food en het genot van een vastplakkend zaadje. Waarom is pittig eten verslavend?

Doen, proeven, beleven!

10 maart 2014
Pioneer Jan-Tjip Douwstra over de kunst van een mooi vak: gewoon doen! Ook op de momenten dat je even niet wil...

Just Pin It

7 maart 2014
Blogger @kimvanvelzen over zijn reisboard op Pinterest: grijp de kans die dit platform biedt! #Thailand

Paard als seizoensproduct

5 maart 2014
Blogger @ThomasLuttik over paardenvlees. Gebruik het! Want niets zo respectloos als vlees weggooien.

Wekelijkse kost

21 februari 2014
Schrijvend vormgever @zchrijver over de wekelijkse rit naar de supermarkt: burgerlul for life! #inspiratie

Food Politics: Naming & Blaming

20 februari 2014
Blogger @KarinEgberink van @YFM_U over Food Politics, naming & blaming en een nieuw regionaal ontbijtproject.

Koffiedik kijken

19 februari 2014
Blogger @ThomasLuttik over de boer die zijn champignons koffiedik voerde. Geen slecht idee!

Wanneer komt de horeca onder die steen vandaan?

18 februari 2014
Blogger Femke van den Heuvel van @VlamIndePan doet een oproep aan alle chefs: Kom onder die steen vandaan!

Een ode aan toevallige ontmoetingen

13 februari 2014
Pioneer Remy Rombouts over #Culimaatjes, gedeelde passie voor food en toevallige ontmoetingen.

Foodporn verboden

10 februari 2014
Gastblogger @AnneloesvdEnde over foodporn en waarom het verboden zou moeten worden. Een hongerslot erop!

Future of food

24 januari 2014
Blogger Nick Twaalfhoven geeft ons een kijkje in de toekomst aan de hand van voorspellingen en spannende food concepten.

2014: het jaar tegen food waste

22 januari 2014
Blogger Thomas Luttikhold sprak op de Horecava over 2014: het jaar tegen food waste!

Labelleugens

13 januari 2014
Blogger Jord Althuizen maakt gehakt van de grootgrutters. Labelleugens, trap er niet in! Laat je geen sprookjes vertellen, maar ga naar de detaillist.

Herontwikkeling van de hostie

10 januari 2014
Offerschaaltjes, hosties en Bob Marley pizza. Eten en religie; een interessant, onderbelicht thema.

Een traditioneel kerstpakket

25 december 2013
Blogger en Waste Watcher @ThomasLuttik over de traditie van het kerstpakket.

How to feed the future?

23 december 2013
Blogger @KarinEgberink van @YFM_U over de herkomst van voedsel en anders boodschappen doen.

Eten is sexy

19 december 2013
De #fipioneers bloggen! @Desemenzo geeft het stokje door aan foodfotografe @SaskiaDeWal, over sexy eten.

Eet gewoon brood

3 december 2013
De #fipioneers gaan bloggen! @Desemenzo bijt het spits af, over #plofkippenbrood vs normaal brood.

Koffie van civetpoep

29 november 2013
Blogger @dutchfooddesign over Luwak koffie, een gouden business, ook voor bolletjesslikkers.

Het verloren brood

27 november 2013
Waste Watcher @ThomasLuttik over de geschiedenis van het wentelteefje.

Cooking Clowns

26 november 2013
Cooking Clowns: de mooiste vorm van social dining. Gastblogger Fleur Smits ontwikkelde dit bijzondere concept.

Food-fundamentalisten

12 november 2013
Blogger @dutchfooddesign over stoer ecologisch bewustzijn zonder duf antroposofisch pastelgroen randje.

Het Nieuwe Nu zal zegevieren

31 oktober 2013
Gastblogger @chantalarnts blikt terug op de #fidays, 'waar schaapjes rode apen werden'.

Appeltjes voor de dorst

28 oktober 2013
Waste watcher @ThomasLuttik over het maken van cider, dat geen vrouwenbier is!

Airbnb vs. Hotel: 10-0

20 oktober 2013
Blogger Lisanne Mathijssen @Lytje over Het Nieuwe Nu: Airbnb, ik ben helemaal om!

Koning van de wijnen

15 oktober 2013
Onze kersverse blogger @KarinEgberink over Barolo, koning van de wijnen of niet?

Generatie WTF

2 oktober 2013
Blogger @kimvanvelzen over generatie Y, talent en natuurlijk over social media.

Thought For Food in Berlijn

28 september 2013
Creatievelingen presenteren hun oplossing voor het voedselprobleem.

Kip: de nieuwe burger?

27 september 2013
Redacteur Thierry Bronchart over de trend van chicken houses.

Interview met Nigel Slater

24 september 2013
Culinair journalist Denise Kortlever in gesprek met kok en auteur Nigel Slater.

Hulde aan de vlier!

18 september 2013
Waste watcher Thomas Luttikhold over het hoe en waarom van vlierbessenlikeur.

Een rustig Pllekje

4 september 2013
Jord Althuizen blogt over de opkomst van Amsterdam Noord.

Tips voor het maken van een Vine

27 augustus 2013
Social media-expert Kim van Velzen geeft drie tips om de beste Vine te maken.

De kaasschaaf economie

23 augustus 2013
Waste watcher Thomas over een niet te passeren station dat 800 miljoen euro waard is.

I love sla

6 augustus 2013
Blogger Hugo Potharst tipt Sla, een nieuwe saladbar in Amsterdam. Omdat het gruwelijk lekker en goed voor de wereld is.

Wat nou zielig?!

24 juli 2013
De ongezouten mening van redacteur Jord Althuizen over wat er echt 'zielig' is.

Groentes met een tweede leven

17 juli 2013
Waste watcher Thomas geeft zijn groentes een tweede leven.

Wat schaft de pot bij Niven?

3 juli 2013
Wat eten de koks bij Niven?

Het goede moedersyndroom

19 juni 2013
Thomas Luttikhold is waste watcher, maar dat betekent helaas niet dat hij zelf nooit teveel eten weggooit...

Wat schaft de pot bij De Echoput?

12 juni 2013
Wat eten de koks bij restaurant De Echoput?

Duurzame schol

27 mei 2013
Schol, bijna was deze vis uit de supermarkt verdwenen. Nick Twaalfhoven voer mee op het schip van visser De Boer om te zien hoe zij deze platvis vangen.

Wat schaft de pot bij Het Koetshuis?

16 mei 2013
Wat eten de chefs bij Het Koetshuis?

Wat schaft de pot bij Frouckje State?

1 mei 2013
Wat eten de chefs bij restaurant Frouckje State?

Wat schaft de pot bij Beluga?

17 april 2013
Wat eten de koks in sterrenrestaurants nu eigenlijk zelf als personeelsmaaltijd?

Dutch Chocolate Masters

15 april 2013
Twee dagen ondergedompeld in de chocolade, redacteur @jordalthuizen deed het. #DutchChocolateMasters

Mijn verhaal kent geen spelfouten

21 maart 2013
Rens Zwakenberg blogt: Vormgeven bij Food Inspiration

Gastheerschap als dichtkunst

27 februari 2013
Gastblogger Martijn van den Hurk stelt zich voor: gastheer wordt dichter.

Sociale Food Initiatieven; empowered by the crowd

20 februari 2013
Moniek de Jongh blogt: Social Food Initiatieven, empowered by the crowd

Hugo Potharst blogt: kip

7 februari 2013
Hugo Potharst blogt: alles wat je wilde weten over kip.

Het einde van de kelner

16 januari 2013
Jord Althuizen blogt: het einde van de kelner.

Gastvrijheid tot aan de voordeur

9 januari 2013
Kim van Velzen blogt: Nu ook nog gastvrij zijn tot aan de voordeur.

Eten 2020: aten jullie brandstof?!

19 december 2012
Lisanne Mathijssen blogt: horeca in 2020, underground suikercafes.

NIEUWE TIJDEN, NIEUWE UITDAGERS

4 december 2012
Hans Steenbergen blogt: Nieuwe tijden, nieuwe uitdagers.

Het wordt een koude winter

21 november 2012
Hans Steenbergen blogt: Koude winter

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Make The Most Of @MakeTheMostOfUK
"#FoodInspiration from @paullindenchef #Bespoke #Catering #Consultant, #Event & #Wedding #Catering… https://t.co/jj2OYKkKHG"

Susan Koenders @SusanKoenders
"China = foodie destination bij uitstek. Een kleine tip van de sluier... https://t.co/FkngWUvtvU"

Food Inspiration @foodinspiration
"De foodreis van @lukasvlaar en @SusanKoenders start in de keukens van Beijing en eindigt in die van Shanghai. https://t.co/z1YctUcZb0"

Foodservice Watcher @Pop_Food
"Media Inspiration Award. Hans, (alsnog) van harte met de prijs! @Hanssteenbergen https://t.co/b0XeXycxkx"

Make The Most Of @MembersNews
"#FoodInspiration from @paullindenchef #Bespoke #Catering #Consultant, #Event & #Wedding #Catering… https://t.co/M4M25udTMy"

Paul Linden @paullindenchef
"RT @MakeTheMostOfUK: #FoodInspiration from @paullindenchef #Bespoke #Catering #Consultant, #Event & #Wedding #Catering https://t.co/4DDtoPj"

Make The Most Of @MakeTheMostOfUK
"#FoodInspiration from @paullindenchef #Bespoke #Catering #Consultant, #Event & #Wedding #Catering… https://t.co/Oa0Cn9z36j"

EssexFoodPorn @EssexFoodPorn
"RT @FritesGranville: Bacon & Pulled Pork poutine!! Order Online: #foodporn #forkyeah #vancouver #foodie #foodinspi… https://t.co/usTwcvPgQq"

{FRITES} Granville @FritesGranville
"Bacon & Pulled Pork poutine!! Order Online: #foodporn #forkyeah #vancouver #foodie… https://t.co/uIrJ3kdOyx https://t.co/usTwcvPgQq"

Make The Most Of @MakeTheMostOfUK
"#FoodInspiration from @paullindenchef #Bespoke #Catering #Consultant, #Event & #Wedding #Catering… https://t.co/jz99nsAHAj"

Agenda