Food Inspiration 14 Criminal Food

Magazine cover

Outlook 2010

eerdere
edities

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

Crisis? Depressie? Bezuinigen? De CEO’s in de hospitality zijn de crisis zat. Met vertrouwen en elan 2010 in, dat is wat ze willen. Bij de CEO-powerbrunch, die traditioneel wordt georganiseerd voorafgaand aan de Hotellotop tijdens de Horecava, vroegen we acht vooraanstaande spelers in de hospitality naar hun verwachting voor 2010. Optimisme gloort maar de realiteit is weerbarstig.

Het eerste kwartaal van 2010 gaat de zon niet echt schijnen. Hotelkamers blijken in tijden van laagconjunctuur een commodity te zijn. Weinig onderscheidende waarde leidt tot zware prijsconcurrentie. Met kostenreductie en uitstel van investeringen als managementreflex worden de marges enigszins op peil gehouden. In de hotellerie zijn de kamerprijzen nog niet om over naar huis te schrijven. Ook de bezetting kan stukken beter. Er is dan ook een groot verlangen naar betere tijden, zo tekenden we op uit de monden van de directeuren.

SAMENVATTING

Jobs vertelt drie verhalen over zijn leven. Over zijn adoptie, zijn afgebroken studie en zijn ziekte. Pas achteraf zie je of de kralen die je aan je levensketting rijgt passen of niet, vindt de uitvinder van de iPod. Zijpaden blijken van grote waarde te zijn. Geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid beseft hij dat je altijd je hart moet volgen in je werk. Hou op met het leven dat je van een ander krijgt opgelegd: wanneer begin je met het leven van je eigen leven?

Waarom past dit verhaal van een Amerikaanse creatieve ceo in Food Inspiration? Grote persoonlijkheden die hun levensverhaal vertellen zijn interessant voor iedereen die vooruit wil met zijn werk en met zijn leven. Inspiratie komt tegenwoordig van alle kanten en niet alleen van de eigen helden uit de bedrijfstak. Alles beïnvloedt elkaar, mode, filmwereld, popcultuur, computerindustrie, straatcultuur. Kruisbestuivingen zorgen voor vernieuwing.

In de creatieve wereld van food en hospitality is passie een onmisbare brandstof. Wie met bezieling zijn vak uitoefent, realiseert meer dan omzetgroei alleen: enthousiasme, trots, persoonlijke groei. Doe daarom je eigen ding, net als Steve Jobs heeft gedaan. Werk met hart en ziel, leer elke dag, durf te falen en weet dat alle ervaringen die je opdoet, je uiteindelijk helpen de ketting van je eigen leven te rijgen.

TEKST: HANS STEENBERGEN | VIDEO: HENKJAN WINKELDERMAAT

8CEO

'S

OVER

2010

OUTLOOK 2010
VOORZICHTIG OPTIMISME

Maar goed. De directeuren hebben niet stilgezeten terwijl ze geschoren werden.
Het bed is inmiddels opgeschud, het stof uit de organisatie geblazen, het overtollig vet weggesneden. Iedereen is weer, zoals dat heet in managementjargon, lean and mean and agressive. De CEO’s zijn klaar om goed uit de startblokken te komen.
Nu de markt nog.

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

assets/foodinspiration14/dd0b_SPEECH STEVE JOBS 23_07_09.pdf

assets/foodinspiration14/93f1_OnzeVisie.pdf

Het Ontbijtboek inspirational

Hart voor Smaak Inspirational

Technology by MagStream Real Time Publishing