Food Inspiration 42 Food Photo Gallery

Magazine cover

Tony Le Duc

Sergiology
by Tony Le Duc

Tony Le Duc past zijn zweeftechniek toe voor de gerechtenfotografie van zijn nieuwe project ‘Sergiology’: een tijdsdocument over de driesterrenchef Sergio Herman van restaurant Oud Sluis. Sergiology veschijnt eind maart 2012 in een gelimiteerde genummerde oplage van tweeduizend exemplaren. Op www.sergiology.com is ook een preview filmpje te bekijken.



<< Naar inhoudsopgave

Sergiology
by Tony Le Duc

Tony Le Duc (1961) is een pionier. Net als een schilder vult hij zijn kader met een doordachte compositie van het gerecht. Hij speelt met textuur en structuur van ingrediënten, waardoor hij hun grafische kwaliteiten tot het uiterste naar voren weet te brengen. Aan één foto gaat heel wat denkwerk vooraf.

Een van zijn bekende technieken is de ‘zweeftechniek’. Hierbij worden de ingrediënten op verschillende niveaus gepresenteerd. Het eindbeeld toont het gerecht in scherpe en onscherpe lagen die een enorme diepte geven. De composities lijken daardoor te zweven in de ruimte.

www.tonyleduc.eu



<< Naar inhoudsopgave

Sergiology
by Tony Le Duc


www.sergiology.com

Inhoudsopgave

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.tonyleduc.eu

Inhoudsopgave

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://itunes.apple.com/nl/album/bonjour/id367416501?i=367416516

Kyonne Leyser

HotelloTop

Technology by MagStream Real Time Publishing