Amélie Lombard
Vinaigrettes abstraites
by Amélie Lombard
Vinaigrettes abstraites vertelt het verhaal van een onmogelijk huwelijk: olie en azijn. De foto's tonen deze tumultueuze relatie in al zijn vormen. Als een eeuwige dans. De vloeistoffen vermengen zich en stoten elkaar af, continu. De vinaigrette is een utopische chemische zoektocht. Vinaigrettes Abstraites haalt inspiratie uit beroemde abstracte werken, door hen te vangen in hun primitieve emotie: een vorm, een kleur, een beweging.
In 2010 won Amélie Lombard met deze serie de eerste prijs op het Food Photo Festival.
<< Naar inhoudsopgave
Vinaigrettes abstraites
by Amélie Lombard
Amélie Lombard is een jonge food fotografe uit Parijs. Ze werkt veel samen met luxe merken (zoals Fauchon) en met internationale kranten en magazines. Haar interesse in fotografie begon al op jonge leeftijd. Voor Amélie is fotograferen een ultieme manier om zichzelf te uiten. Al snel ontdekte ze dat ze in studio fotografie haar creativiteit volledig vrij kon laten. Hierin kon ze kleine fantasiewerelden creëren en verhalen vertellen. Haar passie voor koken, maakt dat gerechten haar favoriete objecten zijn geworden. Ze heeft een voorliefde voor texturen. Amélie werkt altijd in series, waarbij elke serie een eigen verhaal vertelt.
http://www.amelielombard.com
<< Naar inhoudsopgave
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
Vinaigrettes abstraites
by Amélie Lombard
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.amelielombard.com
http://itunes.apple.com/nl/album/sweetest-thing/id205160597?i=205160662