Vooruitstrevende scholen
------
----
----
----
HAS Den Bosch
Hotellotop
De Rooi Pannen
Hoge Hotelschool Maastricht
ROC Eindhoven
ROC Amsterdam
Inch
NHTV
Saxion
Stenden Hogeschool
ROC Mondriaan
Tio
Zadkine
Helicon / De Groene Campus
Hotelschool Den Haag
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Rijnijssel Vakschool Wageningen
Food Inspiration Talents
Op 24 oktober 2012 organiseren we – na een succesvolle eerste editie – opnieuw de Food Inspiration Talent Day. Een dag vol inspiratie, workshops, speeddates, interessante sprekers en bedrijfspresentaties. Een dag waarop we het aanstormende hospitality talent dat nu nog studeert of net klaar is, ervan willen overtuigen om te kiezen voor een uitdagende baan in de foodservice sector. Een dag waarop we topwerkgevers en toptalent samenbrengen.
Steun
We zijn erg blij met de ondersteuning en het enthousiasme vanuit de verschillende scholen. De scholen op de landkaart vormen een bonte mix van MBO en HBO food- en gastvrijheidsopleidingen die het initiatief van Food Inspiration Talents ondersteunen. Het geeft ons de zekerheid dat we op de goede weg zitten. Wil je meer weten over de verschillende scholen en opleidingen, klik dan op de naam van de school voor meer informatie.
School gemist?
Volg jij een opleiding in de richting food of hospitality en staat jouw school er nog niet tussen? Dan is jouw school helaas nog geen partner van Food Inspiration Talents. Stuur dit magazine dan door naar je decaan of studiebegeleider en overtuig jouw school om ook aan te sluiten bij dit branchebrede initiatief.
Meer weten: wil je meer weten over Food Inspiration Talents, hou dan onze vernieuwde website goed in de gaten en maak snel je eigen talentenprofiel aan!
www.fitalents.nl
School: De Rooi Pannen
Naam: Thijs Rademakers
Functie:: BPV-coördinator en docent economische vakken
Wat vond je van de eerste editie van de Food Inspiration Talent Day?
"Een prima dag: veel informatie, snel en flitsend en een voldoende rock-‘n’-roll-gehalte.
Verder uitbouwen!"
De Rooi Pannen
Ga jij voor een carrière in de horeca? Dan kies je voor een boeiende en dynamische bedrijfstak. Gastvrij, vriendelijk, professioneel en commercieel dat is waar het in de horecabranche om gaat. Je houding en uiterlijke verzorging zijn de eerste zaken waar een gast op let. Heb je een vriendelijke uitstraling en maak je makkelijk contact? Heb je een commerciële instelling en wil jij je verder bekwamen in de horeca of aanverwante sectoren? Start dan jouw carrière op De Rooi Pannen.
School: HAS Den Bosch
Naam:: Antien Zuidberg
Functie: Beleidsmedewerker Food design & Innovation
Hoe zie jij de war on talent?
"Benader de studenten op hun eigen niveau, en ze komen vanzelf naar je toe!"
HAS Den Bosch
Ambitie voor food? Dan kun je kiezen voor een opleiding tot kok, banketbakker, of diëtiste: beroepen aan het eind van de productielijn. Maar is het niet veel interessanter om bij het begin te beginnen? De opleiding Food Design & Innovation leert je nieuwe voedings- en genotsmiddelen en concepten te bedenken, ontwerpen, produceren en verkopen. Tijdens deze avontuurlijke studie ga je creatief aan de slag met voeding en weet je vragen uit de markt te vertalen naar innovatieve producten. Onze kaart biedt drie specialisaties: Food Design, Food Packaging en Creative Food Marketing.
USP HAS Den Bosch:
Creativiteit en conceptontwikkeling
Opleidingen:
De opleiding Food design & Innovation levert conceptontwikkelaars voor de hele voedingsmiddelenbranche, waaronder ook horeca.
Netwerkorganisatie: HotelloTOP
Naam: Stéphanie van Oorschot
Functie: Projectmanager
Wat vond je van de eerste editie van de Food Inspiration Talent Day?
"Op de eerste editie van de Talent Day hing een erg goede sfeer. De talenten zijn enthousiast naar huis gegaan en ook voor ons was het een succesvolle dag. We kijken ernaar uit om de tweede editie nóg beter te maken."
HotelloTOP:
HotelloTOP is dé netwerkorganisatie voor afgestudeerden van de hoge internationale hotelscholen.
HotelloTOP zet zich in om een platform te bieden waar, op informele wijze, gedachten uitgewisseld kunnen worden en waarbij onderling zaken doen voorop staat. Hierbij is het belangrijkste dat het raakvlak al ontstaat door dat je gestudeerd hebt aan een van de internationale hotelscholen!
Wij weten namelijk heel goed dat het er niet toe doet wat je kent, maar wie je kent. Dat maakt het hotello leven zo uitdagend en dynamisch!
USP HotelloTOP:
Mensen met een passie voor hospitality bij elkaar brengen vanuit diverse netwerkplatformen, met als doel om onderling zakendoen te stimuleren. De organisatie opereert hierin als een echte ‘linking pin’.
Netwerkorganisatie: INCH
Naam: Charlotte van Solinge
Functie: Coördinator Evenementen
Wat zijn de belangrijkste kerncompetenties voor de talenten van de toekomst?
"Als talent van de toekomst heb je het vermogen om snel te schakelen in denken en doen nodig, want met een goed doordacht plan ontstaat een resultaat op topniveau. "
Inch:
INCH staat voor International Network Connecting Hotelschool graduates. De vereniging is in 1932 opgericht en stond de eerste 75 jaar bekend als V.O.L., afkorting voor Vereniging van Afgestudeerden van Erkende Hoge Hotelscholen. INCH combineert het nuttige met het aangename. De vereniging is een netwerkplatform voor iedereen die het diploma van een erkende hoge hotelschool heeft behaald. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 1300 leden die in meer dan 30 verschillende landen wonen en werken.
Join us and your network will always be “just an Inch away”!
USP INCH:
INCH brengt al tachtig jaar oud-hotelschoolstudenten een house of knowledge door middel van inspirerende evenementen en een breed netwerk.
School: Hoge Hotelschool Maastricht
Naam: Piet Hendrikx
Functie: Lecturer in Foodservice
Wat vond je van de eerste editie van de Food Inspiration Talent Day?
"De eerste FITD was een schot in de roos. Het is een inspirerend platform waar interessante foodservicebedrijven jonge talenten ontmoeten en kennis met hen delen. De workshops en presentaties deden de talenten verbazen en verwonderen. Tijdens het speeddaten ging men elkaar verleiden en verrijken met elkaars visie en talenten. Deze vier-V-strategie is de basis van de specialisatie Foodservice zoals de Hoge Hotelschool Maastricht deze nu aanbiedt. Dankzij de FITD krijgen de YoungFoodPros de kans om de eerste stappen te zetten in de wereld van een foodservicecarrière.
De foodservicebranche is op zoek naar gastvriendelijke talenten die een passie hebben voor gastronomie en food en die de taal van de ondernemer spreken. De talenten zorgen vanuit hun creativiteit en naïviteit, in combinatie met de ervaring en de marktkennis van de professionals, voor nieuwe innoverende concepten. De FITD is de kweekvijver en kraamkamer voor toekomstig talent; het is dynamisch en inspirerend, wat zorgt voor innovatieve groei. Samen worden de spelregels veranderd en de grenzen binnen foodservice verlegd."
Hoge Hotelschool Maastricht:
Een veelzijdige studie voor een afwisselende internationale carrière. Afgestudeerden van de HHM onderscheiden zich door hun omgang met mensen, vakkennis, initiatief en zakelijk inzicht.
School: NHTV Academy of Hotel Management
Naam: Eric Andersen
Functie: Docent F&B-management
Wat vond je van de eerste editie van de Food Inspiration Talent Day?
"Een prima start en een goede manier voor studenten om foodservice vanuit een breder perspectief te zien en op een persoonlijke manier te ontmoeten."
NHTV:
NHTV Breda is een middelgrote instelling voor internationaal hoger onderwijs. Er studeren ruim 7.000 Nederlandse en buitenlandse studenten. NHTV bereidt je voor op een internationale carrière. Welke richting je ook kiest, je komt altijd terecht in een crossculturele setting. Ieder studieprogramma heeft een internationale insteek en bij vrijwel alle studies heb je de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma of stage te lopen in het buitenland.
USP NHTV:
Imagineering, kleinschaligheid
Opleidingen:
Hotel Management & Facility Management
School: Rijnijssel vakschool Wageningen
Naam: Erwin van Mieghem
Functie: Horecadocent
Hoe zie jij de war on talent?
"Als opleiding is het goed om te zien dat er ‘gevochten’ wordt om talenten die met een diploma van de opleiding komen of om goede bbl-leerlingen die nog een opleiding volgen. Voor een leerling is dit een goede stimulans om de opleiding zo goed mogelijk af te ronden en hun toekomst in die ‘lastige’ horeca te garanderen. Dit zorgt ervoor dat leerlingen niet vroegtijdig uitstromen naar een andere sector."
Rijnijssel - Vakschool Wageningen:
Als je een opleiding gaat doen in de richting Horeca & Toerisme Vakschool Wageningen, dan wil je dat het gasten en klanten aan niets ontbreekt. Het gaat om sfeer, beleven, genieten, proeven. Al je zintuigen staan op scherp en wat je doet is altijd boven verwachting. Of je nu in iets gaat doen in de catering of fastfood, in hotels of restaurants, gastvrijheid staat op één. Kies je een opleiding op het gebied van voedselbereiding (banketbakker, kok) of voedseltechnologie, dan weet je wat kwaliteit is. Trekt toerisme en recreatie je meer? Kijk eens wat je mogelijkheden zijn in de reisbranche en leisure (vrije tijd) & hospitality. Welke opleiding je ook kiest, je mag jouw talenten op meerdere gebieden ontwikkelen. Kies wat bij je past én wat je leuk vindt om te doen.
USP Rijnijssel:
Culinairy and Hospitality academie Een samenwerking met veertien bedrijven uit de regio die door het aanbieden van stages en workshops een groot aandeel hebben in de opleiding.
Opleidingen:
Manager/ondernemer en kok/gastheer niveau 2, 3 en 4
School: ROC Eindhoven
Naam: Stein Hurkx
Functie: Docent Management
Wat wordt de belangrijkste kerncompetentie voor het Talent van de Toekomst?
"Creativiteit: creëren en innoveren."
USP ROC Eindhoven:
Onze nieuwe uitdagende driejarige opleiding Manager/ondernemer (horeca en café/bar)
Opeidingen:
Horeca-assistent (1)
Kok (2)
Zelfstandig werkend kok (3)
Gespecialiseerd kok (4)
Leidinggevende keuken (4)
Gastheer/-vrouw (2)
Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw (3)
Leidinggevende bediening (4)
Manager/ondernemer horeca (4)
Manager/ondernemer café/bar (4)
School: Saxion
Naam: Bastienne Bernasco
Functie: Teammanager Hoger Hotelonderwijs
Hoe zie jij de war on talent?
"In de visie van Saxion Hoger Hotelonderwijs is de felst begeerde prijs in the war on talent: de student die het talent heeft om waarde toe te voegen aan alle stakeholders van het internationale gastvrijheidsbedrijf. Die afgestudeerde die de aandacht van alle partijen in het netwerk, online, 24/7, en face-to-face, kan focussen op de persoonlijke behoeften en het belang van hen die te gast zijn – of dit nu in een hotel is of in een hotelfunctie binnen andere organisaties. Studenten met de unieke combinatie van een hospitality-mindset, hospitality-expertise en hospitality-skills, in het bezit van het diploma hoger hotelonderwijs."
USP Saxion:
Hospitality-business: studenten hotelmanagement werken samen met facilitymanagement en tourism management. Wij zijn kleinschalig, met een groot netwerk. Daarnaast bieden we co-creatie met het werkveld: studenten doen vanaf hun eerste jaar werkervaring op in de hotellerie en hospitality-business.
Opleidingen:
Opleiding Hoger Hotelmanagement, Nederlandstalig en Engelstalig
School: Stenden Hogeschool
Naam: Albert Kooy
Functie: Executive chef en F&B-manager SVH Meesterkok
Wat wordt de belangrijkste kerncompetentie voor het Talent van de Toekomst?
"Flexibel, praktijkgericht en affiniteit met gastronomie."
Stenden Hogeschool:
Voor een carrière in deze sector moet je heel wat in huis hebben. Je moet je kunnen verplaatsen in de gasten, je kunnen onderscheiden van de concurrent en kunnen pieken op belangrijke momenten.
De opleiding Hoger Hotelonderwijs aan Stenden Hogeschool leidt je op voor management- en adviesfuncties in bedrijven zoals hotels, restaurants, recreatieparken, congrescentra, en luchtvaartmaatschappijen. Door een blijvende vraag naar goed opgeleide medewerkers heb je uitstekende toekomstmogelijkheden. Ook het internationale karakter van de bedrijfstak en de opleiding bieden je veel mogelijkheden in zowel binnen- als buitenland. Je komt afgestudeerden uit Leeuwarden overal ter wereld tegen.
USP Stenden:
Praktijkgericht met specialisatie op gastronomie onder leiding van Peter Klosse
Opeidingen:
International Hospitalitymanagement
School: ROC Mondriaan
Naam: Ric-Jan de Bont
Functie: Stagecoördinator en teamleider bovenbouw
Manager/ondernemer horeca.
Wat vond je van de eerste editie van de Food Inspiration Talent Day?
"De eerste editie van de FITD was echt inspirerend: de sprekers waren echt enthousiast, de carrièrekansen echt aanwezig. Met de juiste mensen in de zaal is het echt een kwaliteitsdag voor de talenten."
ROC Mondriaan:
Ben je zelfstandig en ambitieus, dan zit je goed bij Mondriaan. Je leert vooral in de praktijk. Hoe je het beste eindresultaat kunt behalen en in welk tempo, bespreek je met je studiebegeleider. We verwachten van jou inzet en veel zelfstandigheid, maar je studiebegeleider staat altijd voor je klaar.
USP ROC Mondriaan:
Internationale stageperiode en de mogelijkheid voor tweetalig onderwijs (international stream).
Opleidingen:
Manager/ondernemer café-bar Manager/ondernemer horeca (hotelschool) International Hotel- and Managementschool Kok, Gastheer/-vrouw, Facilitaire dienstverlening Fastservice en Horeca-assistent.
School: ROC Amsterdam
Naam: John Flierman
Functie: Programmamanager
ROC Amsterdam:
Bij het ROCvA ontwikkel je je talenten optimaal. Je volgt competentiegericht onderwijs, waarmee je leert wat er in de praktijk van je gevraagd wordt: gedegen vakkennis, initiatief en uitstekende sociale vaardigheden.
USP ROC Amsterdam:
Het grootste aanbod: je kan kiezen uit ruim driehonderd mbo-opleidingen. Past je opleiding toch niet helemaal bij je, dan kun je makkelijk overstappen.Klein binnen groot: we hebben circa 25 schoolgebouwen. Daarbinnen is ons onderwijs kleinschalig. Elke opleiding wordt verzorgd door een team van docenten die jou bij naam kennen en die voor je klaar staan als je extra hulp of begeleiding nodig hebt.Contacten met het bedrijfsleven: wij werken samen met bijvoorbeeld Ajax, Cordaan, AMC, Johan Cruijff, ING, Océ, H&M, HEMA, D-Reizen, VacanSoleil, Jan des Bouvrie, PAL West, BAM, SSP, KLM, Lufthansa, Dutchview, Frank Sanders, Joop van den Ende, Randstad en internationale (stage)bedrijven over de hele wereld.Leren doe je het beste in de praktijk, bijvoorbeeld bij het viersterrenhotel The College Hotel in Amsterdam Zuid waar we mee samen werken, of bij het Schiphol College.Goed bereikbare schoolgebouwen, vlakbij haltes van de metro, de trein en de sneltram.Goede mogelijkheden om door te stromen, zowel binnen het ROCvA als naar het hbo.
School: Hotelschool Den Haag
Naam: Susanne Reimering
Functie: Hoofd Afdeling Marketing en communicatie
Hotelschool Den Haag:
Hotelschool The Hague is one of the last independent single sector Universities of Applied Sciences in The Netherlands. The institute has gained a unique position in the realm of education as well as in the international hospitality industry. Hotelschool The Hague is one of The Leading Hotel Schools of the World and well known as one of the best hotel schools in the world. The bachelor programme has been accredited by the Dutch Flemish Accreditation Organization.
The Hotelschool is a small, autonomous and independent institute with approximately 1900 students, educating young people to become managers in the hospitality industry. About 100 lecturers and instructors from The Netherlands and abroad are responsible for teaching and training the students. Graduates from the Hotelschool have careers in hospitality companies around the world.
Opleidingen:
Bachelor Business Administration in Hotel Management Master Hospitality Management
School: Hogeschool TIO
Naam: Mark Düthler
Functie: Directeur Hogeschool Tio
Wat is de belangrijkste kerncompetentie voor een Talent van de Toekomst?
"Een Talent van de Toekomst moet innovatie kunnen brengen, oog hebben voor online hospitality en de interactie met gasten aan durven gaan. Hij of zij heeft een professionele instelling en weet tegenvallers om te zetten in kansen. Ondernemersgeest, creativiteit, gevoel voor de omgeving en lef spelen hierbij een belangrijke rol."
USP Hogeschool TIO:
Hbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van hotellerie, eventmanagement, toerisme, business en luchtvaartdienstverlening. Speciale aandacht voor de vakgebieden e-commerce en cultural dynamics.Kleinschalig en persoonlijk onderwijs op vijf sfeervolle vestigingen. Veel les: gemiddeld zo’n 25 contacturen per week. De docenten zijn professionals uit de praktijk, die hun werkervaring direct overbrengen in de lessen. Veel studiebegeleiding en geen lesuitval.Snel studeren: na havo, vwo of mbo kunnen studenten in ruim drie jaar hun bachelordiploma halen. Volop internationale mogelijkheden, o.a. door stages, internationale uitwisseling, studiereizen en excursies.Kwaliteit gewaarborgd: studenten zijn verzekerd van een waardevol diploma.
Opleidingen:
Hotel- en Eventmanagement (hbo bacheloropleiding, Nederlandstalig)Hotel and Eventmanagement (hbo bacheloropleiding, Engelstalig)Hotelmanagement (mbo4-opleiding, Nederlandstalig)Gastheer/gastvrouw (mbo2-opleiding, Nederlandstalig)
School: Zadkine Centrum
Naam: Robert Mout
Functie: Afdeling Horecamanagementopleidingen
Zadkine Centrum:
Bij Zadkine staat kwaliteit hoog in het vaandel, zodat onze studenten een goede opleiding krijgen. We hebben oog voor elke student afzonderlijk. Zij krijgen een studieloopbaanbegeleider die hen tijdens hun hele opleiding begeleidt. Wanneer zij wat meer hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld studie- en beroepskeuze of bij voortgang van de studie, kunnen zij terecht bij het Studentenplein.Er is bij Zadkine aandacht voor de totale ontwikkeling van de studenten. Een goede begeleiding daarbij vinden wij essentieel.
USP:
Leren met hoofd, hart en handen: kennis en vaardigheden, maar ook houding en gedrag. Wij zetten niet alleen in op het leren, ook studie- en loopbaanbegeleiding is een centraal thema. Talentontwikkeling: we helpen dromen waar te maken, dingen te doen en door te zetten. Ook na het afronden van de opleiding blijven studenten de school opzoeken en docenten raadplegen voor advies. Praktijk als leermeester: hoe realistischer de onderwijsomgeving, hoe beter. Onze restaurants en vergaderfaciliteiten zijn hier een dagelijks voorbeeld van. Anytime, anyhow, anywhere: we hebben bijzondere leervormen, onderwijs op maat en flexibele instroommogelijkheden. Stage lopen in China of versneld een opleiding volgen, bij ons kan het allemaal. Co-makership: leren is een samenspel tussen student, docent en praktijk. Wij bieden studenten niet alleen een samenwerking met het bedrijfsleven op het gebied van stages, maar ook bedrijfsbezoeken en workshops.
Opleidingen:
Wij vertegenwoordigen de horecamanagementopleidingen niveau 4 en vanaf volgend jaar ook de opleiding Frontofficemanager. Daarnaast hebben wij ook diverse horecaopleidingen van niveau 2 tot 4, van assistenten tot en met de specialisten op de werkvloer.
School: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Naam: Paul van der Hoek
Functie: Opleidingsmanager Food and Business
Wat heeft je over de streep getrokken om mee te doen aan Food Inspiration Talents?
"Wij zijn trots op onze studenten en onze alumni. Graag geven wij ze dan ook alle kansen om zich te profileren. Aan de andere kant is de opleiding vaak nog onbekend bij bedrijven en is het goed dat bedrijven zien welke talenten een dergelijke opleiding kan opleiden voor de sector."
Opleidingen:
Food and Business, dé managementopleiding voor de Foodsector
USP HAN:
De opleiding leidt enthousiaste en zeer gemotiveerde studenten op voor een managementfunctie in de foodsector. De studenten ontwikkelen hun business- en managementgerelateerde competenties in een foodcontext en hun foodgerelateerde competenties in een businesscontext. Door deze verwevenheid functioneren zij bijzonder goed in de foodsector en vormen zij al snel de spin in het web bij voedingsmiddelenbedrijven.
School: De Groene Campus/ROC Helicon
Naam: Gerty van den Bosch
Functie: Accountmanager Food
De Groene Campus:
Binnen De Groene Campus komen het bedrijfsleven en studenten samen. Verschillende bedrijven hebben een werkruimte in het gebouw en kunnen bij wijze van spreken een student of docent op de gang aanspreken om hem te vertellen dat werkprocessen die studenten moeten gaan beheersen aangescherpt dienen te worden op basis van nieuwe wensen en ontwikkelingen vanuit de branche. De lijnen zijn kort, de afstand tot elkaar is klein. De opleiding Horeca & Hospitality werkt bijvoorbeeld met een klankbordgroep van hoogwaardige leerbedrijven en leermeesters. Tussen docenten en leermeesters vinden structurele overlegmomenten plaats, waarop gekeken wordt of opleiding en praktijk goed op elkaar aan sluiten en hoe verdere ontwikkeling kan worden gerealiseerd.
USP:
De USP's van de school, en die zichtbaar wordt binnen elke opleiding, zijn de hechte samenwerking met het bedrijfsleven en de constante vertaling van hetgeen studenten leren naar de praktijk.
Een recente ontwikkeling binnen De Groene Campus is de oplevering van het Food & Fresh lab in mei. Dit is een uniek praktijkcentrum voor de foodverwerkende sector, dat grenst aan het gebouw van De Groene Campus. Het biedt opleidingsmogelijkheden voor vo, mbo en hbo. Het is dé plek voor arrangementen en maatwerkcursussen. Het initiatief tot dit lab komt van bedrijfsleven, onderwijs en overheid.
Het Food & Fresh lab biedt:
elke tien weken een andere productielijn;echte industriële machines;werken aan de hand van actuele bedrijfscasussen;onderzoekend leren.
USP de Rooi Pannen:
“Kleine” schoolInterne praktijkfaciliteiten2 keukens2 restaurantsInstructiekeukenPastisserielokaal20 hotelkamers2 vergaderzalenKlankbordgroep (overleg bedrijfsleven en school)Korte lijnen tussen school, ouders en bedrijfsleven
Opleidingen:
Horeca-assistent niveau 1Kok niveau 2Zelfstandig werkend kok niveau 3Gespecialiseerd kok niveau 4Gastheer/gastvrouw niveau 2Horecaondernemer/manager niveau 4
Servicecenter HT heeft zich ten doel gesteld om het grootste internationale netwerkplatform voor de hospitalitybranche te worden. Wij doen dit door het optimaliseren en onderhouden van bestaande netwerken, het opzetten van nieuwe netwerken en initiatieven en het bieden van (management)ondersteuning aan derden. In de afgelopen acht jaar heeft directeur Maartje Beijsens het bedrijf professioneel weten uit te bouwen en runt ze dit hospitality-servicecenter met enthousiaste en gemotiveerde collega's. Servicecenter HT is naast initiator van het HotelloTOP-netwerkplatform (het platform voor afgestudeerden van de hoge hotelscholen), eveneens initiator van de EMCUP, de managementcompetitie tussen Europese hoge hotelscholen. De EMCUP zal aankomende editie haar eerste lustrum vieren.
USP Hotelschool Maastricht:
Wij bieden een vierjarige opleiding Hotelmanagement, met hierin een specialisatie van anderhalf jaar in Foodservice. Hierin wordt de volle breedte van de bedrijfskolom belicht. Uniek hierin is dat we de student meenemen in een rollercoaster van emoties, die gaat van de traditionele stroopstoker tot aan de marketingstrategie van een multinational. Naast theorie doet men een managementstage binnen een foodservicebedrijf en een consultancy-marktonderzoek in teamverband binnen de kanalen van foodservice. De basis van gastronomie en gastvrijheid, aangevuld met kennis uit de foodservicemarkt, maakt dat deze jonge talenten door de branche met open armen worden ontvangen. Dit programma is uniek binnen de hoge hotelscholen in Nederland.
Opleidingen:
Hotelmanagement
Opleidingen:
Zelfstandig werkend broodbakkerZelfstandig werkend banketbakkerUitvoerend bakkerVerkoper bakkerij en patisserieAssistentbakkerManager/ondernemer bakkersbedrijfFacilitair medewerker Hospitality & EventsFacilitair manager Hospitality & EventsFacilitair manager ZorgTrainee chefHospitality niveau 2 en 3Gastronoom/SommelierMbo-plus Hospitality ManagementSterklasGastheer/-vrouw niveau 2KokOndernemer/manager Hotel & RestaurantBartenderCateringbeheerder/-managerMedewerker fastserviceBedrijfsleider fastservice
Opleidingen:
AgroFood:
Teelt & Techniek niveau 2, 3 en 4
Agribusiness & Management niveau 4
Veehouderij niveau 2, 3 en 4
Food:
Voeding & Consument niveau 2, 3 en 4
Voeding & Technologie niveau 2, 3 en 4
Horeca:
Kok niveau 2 en 3
Gastheer/-vrouw niveau 2
Leidinggevende bediening
Leidinggevende keuken
Horecaondernemer
Zelfstandig werkend gastheer /-vrouw
Kok en gastheer /-vrouw
Gespecialiseerd kok
Horeca-assistent
Zelfstandig werkend kok
Leisure & Hospitality Assistent
www.degroenecampus.nl www.helicon.nl
http://fitalents.nl/informatie/32#account-aanvragen
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.derooipannen.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hasdenbosch.nl/nl
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hotellotop.com/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.inch.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.nhtv.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.roceindhoven.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://saxion.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.stenden.com/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.rocmondriaan.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.rocva.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hotelschool.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.tio.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.han.nl/
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.helicon.nl/