Smaakvol 2009
WINNAAR SMAAKVOL 2009
Grunschnabel Ice Laboratories
WINNAAR PUBLIEKSPRIJS
Kaasmakerij Uitentuis
eerdere
edities
tell a
foodfriend
Klik op de 'play' knop om de reportage te bekijken
De prijs van het publiek is gegaan naar Kaasmakerij Uitentuis uit Middenbeemster met de authentieke Messeklever. Op basis van dit oude recept is dit ‘vergeten eten’ nieuw leven in geblazen.
Deze wedstrijd om het beste authentieke voedingsproduct werd georganiseerd door het innovatienetwerk Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw.
Uit de regionale voorrondes waren zes finalisten overgebleven.
De ochtend voor de finale gingen de deelnemers met hun eigen product aan de slag, om het te verwerken in een recept van topkok Jonnie Boer, tevens juryvoorzitter. De finale had plaats in Librije’s Atelier.
Tijdens de Food Inspiration Day op 23 november a.s. zullen de finalisten hun kunsten nogmaals vertonen. Klik op de filmpjes om meer te weten over deze bijzonder producten. Nog meer foto’s en de filmpjes van de andere finalisten vind je op www.syntens.nl/smaakvol2009.
IJs gemaakt met de beste plantaardige ingrediënten. Kaas die aan het mes blijft hangen, zo zacht en smaakvol. Dat zijn de twee winnaars van Smaakvol2009, een landelijke wedstrijd voor kleine voedselproducenten die ambachtelijke smaakvolle producten maken.
Pepijn Ornstein van Grunschnabel Ice Laboratories uit Alkmaar is door de jury als winnaar van Smaakvol2009 uitgeroepen. Zijn bijzondere ijs – gemaakt op basis van kokosmelk – vond de jury smaakvol en onderscheidend.
DE MEEST AUTHENTIEKE
PRODUCTEN VAN
NEDERLAND