Food Inspiration Man Vrouw - Manneneditie

Magazine cover

Paon Royal

TEKST: MONIEK DE JONGH FOTO'S: TASTE!

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

eerdere
edities

Paon Royal - Hernieuwde Grandeur in Antwerpen

Paon Royal is herrezen. En hoe. Sinds 1904 is het grand-café het uithangbord van de Zoo van Antwerpen. In de loop der jaren heeft het gebouw diverse verbouwingen ondergaan, waardoor weinig overbleef van de oorspronkelijke sfeer. Maar de complete make-over kan van Paon Royal opnieuw een belangrijke ontmoetingsplek maken.

Architect Kurt Hereygers van Not Before ten: “Het was onze bedoeling om de grandeur en de kwaliteit van de zaak en het gebouw terug te brengen. De zaak moet weer een plek worden waar iedereen zich thuis kan voelen; van jong tot oud en mensen van allerlei pluimage. Het moet écht een ontmoetingsplek worden. Niet alleen voor de Zoobezoekers en de bezoekers van de naastliggende Elisabethzaal. Het moet ook een ‘gathering place’ worden voor de Antwerpenaar en de vele stationsgebruikers die dagelijks de zaak passeren.”



Bezoekmomenten
Paon Royal biedt de mogelijkheid tot vele bezoekmomenten: van ontbijt, snelle lunch, afternoon tea, diner tot een drankje aan de bar. Om in al deze momenten te kunnen voorzien, moest een allesomvattend concept en design worden uitgedacht.

In de zaak vind je verschillende zones:
- de 'lounge' met stoffen zetels en een warm karakter, een grote
leestafel die ook dienst kan doen als groepstafel;
- het brasseriegedeelte voor de snelle eenvoudige maaltijd;
- het restaurantgedeelte met ingedekte tafels waar men uitgebreid
kan dineren.

Centraal in de zaak staat de bar met grote flessentoren, een duidelijk ankerpunt in het concept en ontwerp. Ook is flessentoren een baken die van buiten op het plein zichtbaar is.



Oorspronkelijke elementen
Tijdens de herinrichting zijn oorspronkelijke elementen teruggebracht in het Paon Royal. Zoals de bar die van massief bruin marmer is gemaakt en een visgraatparket in massief eiken. Het originele plafond uit 1904 is gereconstrueerd. Daarnaast zijn moderne elementen gebruikt; de strakke spiegelvlakken geven de uitstraling van een grand-café brasserie en geven de ruimte een extra dimensie. De kleurrijke zetels en banken zijn ingezet om de frisheid en de vrouwelijkheid van de zaak te benadrukken. Naast het bar- en restaurantgedeelte zijn de foyers en de kelderkeuken met oppervlakte van 400 m2 volledig vernieuwd.

Dit project is in een productie van TASTE! - www.taste.nu
met een design en architectuur van NOT BEFORE TEN - www.notbeforeten.be




Paon Royal

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.taste.nu

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.notbeforeten.be

Inhoudsopgave

4 soep trends

Technology by MagStream Real Time Publishing