Food Inspiration 14 Criminal Food

Magazine cover

Last Supper

eerdere
edities

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

WAT IS JE ALLERLAATSTE
MAALTIJD?

Deze fotoserie van de Amerikaanse fotografe Celia Shapiro over het galgemaal van ter dood veroordeelden triggerde ons. Het is een beetje luguber, maar de foto's van de verschillende dienbladen met eten waren zo ontroerend, dat het ons tot denken aanzette. Een dienblad met alleen een pot augurken, een dienblad met twaalf hotdogs in twee rijen van zes met mosterd, een dienblad met vier literflessen frisdrank en vers fruit.

Op onze LinkedIn pagina startten we een topic met de vraag: STEL DAT JIJ JE EIGEN ALLERLAATSTE MAALTIJD ZOU MOGEN SAMENSTELLEN? Wat zou je dan willen eten?
De voorwaarden: het moet passen op een dienblad. En niet meer dan 7 componenten - dat is een mooi heilig getal.

Het gevolg? Een waterval aan mooie persoonlijke en culinaire herinneringen. Lees alle reacties op onze LinkedIn pagina’s en laat direct je eigen ‘Last Supper’ achter.




Overigens werden we meerdere malen getipt over het toepasselijke boek “My Last Supper” van Melanie Dunea uit 2007, over grote chefs en hun final meals. www.melaniedunea.com



Hans Steenbergen, hoofdredacteur Food Inspiration
- De garnalencocktail nieuwe stijl van Jonnie Boer.
(dat was een hemelse culinaire ervaring)
- Een glas gekoelde houtgerijpte chardonnay.
- Een glas leidingwater.
- Een bamihap van de Febo.
- Een dubbele espresso van bonen van Barend Boot.
- Een hostie.

Eric van Veluwen, Culinair projectmanagement
- bamischijf;
- wijn van Jo Pithon
- een mooie filet Nederlandse Snoekbaars
- gestoofde hazenbout
- gestoofde andijvie
- de Ezelspeper van de Wolverlei
- een glas Lagavullin

Esther Smolders, Eigenaar van Toute la Cuisine
- 6 stuks cherrytrostomaat
- st pierre gebakken in boter en 4 kappertjes.
- glas cassagne montrachet
- rilette van eend met boerenbrood
- oma's aardappelen met jus
- vers gedraaid aardbeien- roomijs
- cappucino

Sebastiaan van Rijgersma, General Manager at Hampshire Inn
- carpaccio van supermalse ossenhaas met vers geschaafde truffel en gebakken eekhoorntjesbrood.
- broodje kip-bapao van het kraampje in Lelystad dat al 22 jaar naar eigen recept verkoopt.
- assortiment van drie kazen; Epoisses de Bourgogne, Livarot en een traditionele Roquefort met een echte Baquette.
- een fles lichtgekoelde Coteaux du Layon
- espresso met een glas Bowen Extra

Peter Tuinhof - Regional Management Horecagroothandel Hanos
- een mooi glas bier met een VSOP oude kaas en ossenworst met grove mosterd..
- oesters met een crustacé van champagne, een geweldige combinatie.
- een steak tartare met eigen gemaakte friets en mayonaise en frisse salade.
- De hogere wijnen van Torres en veel water.
- een eigen gemaakte tiramisu
- Dubbele espresso met een limoncello.

Frank Lindner - Editor in chief at Uitgeverij PS:bv
- Een fles Gosset Champagne, Grande Réserve
- Frietjes van Manneken Pis uit de domstad
- Een halve kreeft met mayo
- Een kopje bisque naar het recept van mijn vader
- Duif van Sergio Herman
- Peking eend stijl gelakt met structuren van biet en wortel.
- Een stukje blauwe Achelse kaas met een Geuze biertje
- Yogurtje met granaatappelpitjes en gepofte rijst van Charles Abelen/Commerc24 in Barcelona
(is er dan stiekem ook nog ruimte voor een glas Delamain Cognac XO?)

FOTOGRAFIE: CELIA SHAPIRO/HOLLANDSE HOOGTE

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuestionAndAnswers=&gid=1946336&discussionID=9692589&split_page=1&goback=.anh_1946336

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.melaniedunea.com

Criminal Foods

Het Ontbijtboek inspirational

Technology by MagStream Real Time Publishing