Coverstory: Istanbul
TEKST & VIDEO: HANS STEENBERGEN
EAST MEETS WEST
Istanbul is de stad waar Europa en Azië elkaar ontmoeten. Een metropool met 17 miljoen mensen. Een stad met een rijke eetcultuur, uitgesproken smaken, zoete geuren en felle kleuren.
Istanbul telt maar liefst 10.000 restaurants. Turkse concepten met authentieke producten zijn er in overvloed in het Aziatische deel van de stad. In het noordelijke ‘Europese’ deel zien we een groeiend aantal hippe westerse concepten.
De rivier De Bosporus vormt de scheiding tussen de twee continenten. Twee bruggen vormen de verbinding tussen het Europese deel en het Aziatische deel. De stad telt 50.000 taxi’s en het verkeer is een chaos.
Typisch 'Europees-Istanbul'
o Luxe 'rooftop-restaurants'; over de stad
uitkijken en tegelijkertijd dineren.
o Trendy Fast casualconcepten; snel,
goedkoop en hip.
o 'Over-the-top winkelcentra', met de
meest exclusieve producten en merken
in food en non-food.
o Hippe discotheken en
uitgaansgelegenheden met wel plek voor
2.500 mensen.
Typisch 'Aziatisch-Istanbul'
o De twee grote Bazaars zijn een absolute
must-see. Je vindt er 1.200 winkels, die
dagelijks door meer dan een kwart
miljoen mensen worden bezocht.
o Streetfood op elke hoek .
o Mierzoete Turkse specialiteiten.
TEKST & VIDEO: LUKAS VLAAR, HANS STEENBERGEN
tell a
foodfriend
WIN EEN TRENDBOEK ISTANBUL
Nieuwe Food Inspiration-abonnees maken kans op een collectors item: een inspiratieboek met beelden en verhalen van de mooiste foodconcepten van Istanbul, samengesteld door Shoot My Food. Aan elke 50-ste nieuwe abonnee geven we een boek weg.
MELD U DUS NU AAN!
(GRATIS )