Food Inspiration 23 Japan

Magazine cover

Mood Inspiration

eerdere
edities

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

Japan staat bekend om haar verfijnde stijl. Combineer deze elementen in cocktails, interieur en service en je creëert een bijzondere venue waar het aangenaam vertoeven is. Hier twee prachtvoorbeelden in Luxemburg-stad en Amsterdam.

GO TEN
Op 10 april 2009 opende de Japanse cocktailbar Go Ten in Luxemburg haar deuren. De cocktailbar bevindt zich in het historisch centrum tegenover het Palais Grand-Ducal. Sebastiaan van der Weerden is van oorsprong Nederlands, maar opgegroeid in Luxemburg. Na een carrière in de marketing, besloot hij zijn droom waar te maken en startte hij zijn eigen bar. Ik wilde iets nieuws neerzetten, iets wat nog niet in Luxemburg bestond.




GEISHA
De drie gezusters Wang komen uit een horecafamilie. Ze droomden er als kinderen al van met elkaar een restaurant te starten en met Restaurant & Lounge Geisha werd dat realiteit. De man van één van de zussen is eigenaar van een goedlopend Chinees restaurant in Amsterdam. De zussen zagen potentie in een soortgelijk concept, maar dan net even anders.



GO TEN

SEREEN
De focus op service in Japan en de serene uitstraling spreekt me erg aan”, aldus Sebastiaan. Het interieur werd ontworpen door Robert Kolenik, een ontwerper die garant staat voor een stijlvol design met een flinke dosis glamour. Ondanks de relatief kleine ruimte van 50m2, doet de bar ruim aan.

RENDIERMOS
Japanse invloeden zijn overal in het interieur verwerkt. Eén wand is volledig bedekt met rendiermos, geïnspireerd op het serene van Japanse tuinen. Het gehele interieur is gemaakt van gepolijst wengé. De brede horizontale lamellen zijn mede sfeerbepalend. Ze kunnen afzonderlijk gedraaid worden waardoor een mooie lichtval ontstaat, met een speelse twist. De metallic leren barkrukken en het verlichte barblad zorgen voor een spannend contrast.

EETBARE BLOEMEN
Op de cocktailkaart prijken maar liefst dertig cocktails met een Japanse touch. “We werken alleen met premium dranken en verse sappen. Voor de decoratie gebruiken we eetbare bloemen. Uiteraard ontbreekt de sake en shotsu niet.”

Go Ten, Bar & Café
10, rue du Marché-aux-Herbes
L-1728 Luxembourg
www.goten.lu




GEISHA

OPTELSOM
“We zijn allemaal lekkerbekken en houden van kleine porties zodat we van alles kunnen proeven. Als we dan echt uit eten gaan, zitten we er ook de hele avond.” Tijdens hun reizen kwamen ze veel mooie concepten en producten tegen die je in Amsterdam niet ziet. “In Amsterdam ’s avonds laat niet meer terecht voor iets te eten. Na de film of het theater zijn er nog maar weinig keukens open.” De optelsom van ervaring, indrukken en ideeën inspireerde de dames tot het concept Geisha; een restaurant met Asian Fine Food, een intieme champagnelounge en een cocktailbar.

COCKTAILKAART
De cocktailkaart is samengesteld met behulp van leverancier Bols Genever. Daarnaast hebben de zussen zelf twee cocktails met sake toegevoegd. De hoogkwalitatieve sake wordt geleverd door Vinites en gekoeld geserveerd. De klassiekers staan niet op de kaart, maar kunnen uiteraard gewoon besteld worden. Het Enomatic-wijnserveersysteem biedt de mogelijkheid om diverse wijnen per glas te bestellen. En ook champagnes zijn per glas verkrijgbaar.

MSENSUEEL
Het kosmopolitische interieur werd ontworpen door Herman Prast en Ronald Hooft van PrastHooft. De venue ademt een sensuele sfeer uit. Aziatische invloeden zijn terug te vinden in een wandvullend bloesempatroon, de lange bank geïnspireerd op een futonbed en de op bamboe lijkende verlichting boven de bars. Uiteraard ontbreekt een afbeelding van een geisha niet. “Geisha staat bij ons voor een mystieke sfeer, in combinatie met een hoge klasse van vermaak en aandacht. Kortom, gastvrijheid.”

Geisha, restaurant & lounge
Prins Hendrikkade 106a
1011AJ Amsterdam
www.restaurantgeisha.nl


In Coproduction with VENUEZ hospitality & style magazine

COCKTAILBARS
JAPANESE STYLE

TEKST: PAULA PLANTINGA
FOTOGRAFIE: TAKE TWO COMMUNICATION | JIM ELLAM

GO TEN

GEISHA

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.cruisehotel.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.goten.lu

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.restaurantgeisha.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.venuez.nl

Fastfood Pastry

Inspirational Spring Instituut

Technology by MagStream Real Time Publishing