Food Inspiration 30 Modernist Cuisine

Magazine cover

Foodrebels

Donderdag 3 februari werd op Hogeschool HAS Den Bosch voor de derde maal de Food Design Experience georganiseerd. Het jaarlijkse evenement waar de eindejaarsstudenten van de opleiding Food, Design en Innovation hun afstudeerproject presenteren. Opvallend: dit jaar schenken de studenten veel aandacht aan de emotie rondom eten. Hier een eerste selectie van de creatieve ideeën, waar de redactie van Food Inspiration enthousiast van raakte.

Kinderen voldoende groenten en fruit laten eten is lastig. Met het BOLvol concept van Food Packaging studente Elianne de Geus moet dit geen probleem meer zijn. De BOLVol verpakking bestaat uit twee halve bollen gevuld met groenten en fruit die je zelf in elkaar kan klikken. In iedere helft zit één ons groente of één ons fruit. De hele bol bevat de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit voor één dag. Zodra de BOLvol leeg is veranderd deze niet in afval maar in speelgoed. De bol is namelijk te gebruiken als speelbal en helpt kinderen om meer te bewegen. Daarnaast kunnen de kinderen op de website van BOLvol nog veel meer leuke spelletjes, weetjes en geheimzinnige landkaarten vinden. Dit originele concept met dubbelfunctie gaat er dit jaar met de Bunzl Food Packaging Award vandoor.

Om een persoonlijk bericht naar iemand te sturen, kun je een chocoladetelegram of bloemen sturen. Nu is daar een nieuw concept bij gekomen genaamd: Delicious Delivery! Dit zijn koekjes met een persoonlijke boodschap, die je online kunt bestellen met een paar klikken op de muisknop. De persoonlijke boodschap wordt erin gedrukt door middel van een stempel, vervolgens worden de koekjes afgebakken en opgestuurd. Een Delicious Delivery kost ongeveer drie euro. Daarvoor krijg je één koekje met persoonlijke boodschap in een leuke verpakking thuis gestuurd. Er zijn zes verschillende smaken met zes verschillende verpakkingen. De koekjes zijn niet alleen om naar een vriend of vriendin te sturen, ook bedrijven kunnen een bestelling plaatsen. Koekjes kunnen worden gebakken met logo, slagzin of bedrijfsnaam.

Wies ontdekte dat niet iedereen weet waarover hij of zij moet praten als ze aan tafel zitten, maar hier heeft ze een oplossing voor gevonden. Ze heeft een speciaal servies ontwikkeld met verschillende opdrukken en teksten. Servies heb je namelijk altijd nodig bij het eten. Een voorbeeld van een servies is het zo-trots-als-een-pauwservies met vragen als; Wanneer ben je zo trots als een pauw? Waarom ben je zo trots als een pauw? Of wat te denken van het liefdesservies. Het servies geeft een mooie aanleiding om dit gevoelige onderwerp aan te snijden. Dit concept is niet alleen geschikt om te gebruiken binnen de huissferen, maar het kan ook bijdragen aan de sociale band onder personeel of gebruikt worden in de horeca.

Wat gebeurt er als je een lopend buffet letterlijk interpreteert? Dan krijg je een buffet dat zelf loopt, maar ook een culinaire act. De tafel wordt gedragen door drie personen, die compleet zijn uitgedost met enorme kapsels en gekleed zijn in bonte jurken. De kleding van de lopers is verbonden aan de tafel, waarmee ze door de feestzaal lopen en af en toe stil staan, zodat de gasten ook zelf de hapjes kunnen komen halen. Om het allemaal nog opvallender en exclusiever te maken, is de tafel gedekt met opvallende food design hapjes. Dit concept zou zo maar een einde kunnen maken aan de lopende buffetten die we nu allemaal kennen en een nieuwe ludieke serveermanier kunnen zijn.

eerdere
edities

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

TEKST & FOTOGRAFIE: MANOU VAN DE GOOR

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

Inhoudsopgave

Inspirational Sanday's

Technology by MagStream Real Time Publishing