Food Inspiration 35 BBQ

Magazine cover

Leading Concepts: Frankrijk

3 AWARD WINNING CONCEPTS
Meer dan 600 foodservice professionals hadden zich eind februari verzameld in het Royal Barrière Hotel in Deauville voor de verkiezing van de meest innovatieve en trendy restaurantconcepten van Frankrijk voor 2011. In deze editie van Leading Concepts brengen wij u de drie winnaars. Vernieuwing komt dit jaar vooral uit de hoofdstad.

De winnaars:

LA PÂTISSERIE DES RÊVES
Bij La Pâtisserie des Rêves draait alles om gebak. Philippe Conticini (die ook meerdere kookboeken op zijn naam heeft staan) maakt en verkoopt klassiekers als tarte tatin of lokale specialiteiten, maar geeft er een eigentijdse draai aan. Extraatjes voor het oog en voor de mond. De inrichting van de zaak draagt zeker bij aan de totaalbeleving. Het doet meer aan als een galerie dan een een winkel: modern lichtgrijs, hoge plafonds en glazen (geklimatiseerde) koepels die sierlijk over de lekkernijen hangen.

Hier proberen ze ‘pastry’ weer in het hart van de dagelijkse consumptie te plaatsen. Waarden als plezier, generositeit en delen zijn leidend. De zaak biedt een take-away service en een tea room in een vrolijke kleurrijke omgeving.

LA PÂTISSERIE DES RÊVES
111, rue de Longchamp - 75016 Paris
En 93, rue du Bac - 75007 Paris
www.lapatisseriedesreves.com

JOOSBAYOO
Joosbayoo is een concept voor fast finger food. Betaalbaar, transparant en zeer populair. Het idee is om een breed aanbod aan maaltijden en hapjes aan te bieden, zodat je als gast veel verschillende smaken kunt proberen (3 à 5 per box, of 6 tot 10 stuks). De hapjes worden geserveerd in speciale ‘boxes’ en worden gegeten met bamboe stokjes.

Joosbayoo biedt daarnaast ter plekke gemixte fruitsappen en smoothies, maar ook groentesoepen op basis van ‘groente infusion’. De voeding bestaat hoofdzakelijk uit koolhydraten, fruit, groenten en vezelrijke salades, waardoor de spijsvertering wordt vertraagd en de irritante behoefte aan tussendoor snacken wordt voorkomen. De slogan: WE ARE WHAT YOU EAT!

JOOSBAYOO
2, rue de Roule - 75001 Paris
En 177, rue de Vaugirard 75015 Paris
www.joosbayoo.com

TEA BY THÉ
Tea by Thé is een ultramodern theehuis. Het aanbod bestaat onder meer uit een originele collectie theecocktails (hot & iced), met spannende namen en smaken als Thépuccino, Bubble Tea, Ginger & Spicy, Mojithé, Sangria Tea.

Hier wordt de gast een eigentijdse manier om thee te drinken geboden (Starbucks-achtig), terwijl er veel aandacht is voor het verfijnde proces van theebereiden. Naast thee kun je hier ook pastries, sandwiches, salades, zoetigheden als cupcakes, muffins en makarons krijgen. Het is een takeaway outlet maar stijlvol gecombineerd tot een boetiek waar je 34 theesoorten en tal van accessoires kunt krijgen (theepotten, mokken, kopjes). De sfeer is warm en vrouwelijk mede door het verfijnde kleurgebruik.

TEA BY THÉ
2, place du Palais Royal
75001 Paris
www.teabythe.com

Leading concepts
FRANKRIJK 2011


Daniel Majonchi is oprichter en voorzitter van de
International Leadersclub. Dit platform voor
innovatieve´leaders in foodservice and hotel trade’
heeft als doel het bouwen van een internationaal
netwerk, door continue kennisuitwisseling en
netwerkmogelijkheden.

Key figures - La Pâtisserie des Rêves
Oprichters: Thierry Teyssier en Philippe Conticini
Open sinds: mei 2010
Gemiddeld bonbedrag: €17/20,= (takeaway),
€11,= (tearoom)
Aantal zitplaatsen: 25 binnen, 12 buiten
Couverts: 450/500 per dag

Key figures - Joosbayoo
Oprichters: David Poty, Bruno Moron, Vincent Didelet
Open sinds: september 2010
Gemiddeld bonbedrag: € 7,50
Aantal zitplaatsen: 46 binnen, 16 buiten
Couverts: 180 per dag
Oppervlakte: 140m2

Key figures - Tea by Thé
Oprichters: Françoise Derderian en Patrick Derderian
Open sinds: juli 2010
Gemiddeld bonbedrag: € 7,50
Aantal zitplaatsen: 28 binnen, 64 buiten
Couverts: 240 per dag
Oppervlakte: 120m2 (terras 100m2)


Voor meer informatie
over de leadersclub:

www.leadersclubinternational.com

Oppervlakte: 100m2
Totale investering (inrichting/apparatuur):
€ 350.000,= per shop
Verwachte omzet 2011: € 3,3 miljoen (2 shops samen)

Totale investering (inrichting/apparatuur): € 280.000,=
Verwachte omzet 2011: € 480.000,=

Totale investering (inrichting/apparatuur): € 350.000
Verwachte omzet 2011: € 700.000/800.000

Klik op de knoppen links onderin het scherm voor
de video's van de winnaars.

by Daniel Majonchi

tell a
foodfriend

eerdere
edities

gratis
aanmelden

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.lapatisseriedesreves.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.joosbayoo.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.teabythe.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.leadersclubinternational.com

http://itunes.apple.com/nl/album/your-man/id324687449?i=324687539

http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://foodinspiration35.shootmyfood.net&t=Nieuw editie Food Inspiration

http://twitter.com/share?url=http://foodinspiration35.shootmyfood.net&text=Nieuwe editie Food Inspiration

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

Inhoudsopgave

Inspirational Boerenland

Technology by MagStream Real Time Publishing