Food Inspiration 35 BBQ

Magazine cover

Mood Inspiration

gratis
aanmelden

tell a
foodfriend

eerdere
edities

IN COPRODUCTION WITH
VENUEZ HOSPITALITY & STYLE MAGAZINE

KLIK HIERBOVEN OM DE
NIIEUWE HORECAPROJECTEN
TE BEKIJKEN

NIEUW SEIZOEN, NIEUWE KANSEN. IN DEZE EDITIE VAN MOOD INSPIRATION, DRIE BIJZONDERE HORECACONCEPTEN MET EEN UNIEKE BUITEN BELEVING WAAR HET DE KOMENDE ZOMERMAANDEN HEERLIJK TOEVEN IS.

BADBUITEN – DUURZAAM ZWEMBAD
In augustus 2010 werd BadBuiten geopend; het eerste drijvende zwembad van Nederland. Het zwembad drijft van 2010 tot en met 2013 in de Amstel om daarna een definitieve plek te krijgen ergens in Amsterdam.
>>

TIJN AKERSLOOT – VAN ZWEMBROEK TOT WINTERJAS
Van tijdelijk naar vast. Strandvenue Tijn Akersloot heeft na 48 jaar een permanente plaats veroverd in Zandvoort aan Zee.
>>

WIJNBAR AAN ZEE - GEWOON OPSCHENKEN
Vijf jaar geleden organiseerde vinoloog Barbara Verbeek al wijnproeverijen in de strandtent Bruxelles aan Zee in Zandvoort van ondernemer Jeroen Steenwinkel.
>>

BADBUITEN – DUURZAAM ZWEMBAD
In augustus 2010 werd BadBuiten geopend; het eerste drijvende zwembad van Nederland. Het zwembad drijft van 2010 tot en met 2013 in de Amstel om daarna een definitieve plek te krijgen ergens in Amsterdam. BadBuiten is het hele zomerseizoen open, van half april tot half september.

ZWEMMEN IN DE AMSTEL
Initiatiefnemer is Waternet en GO Marketing is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en de projectleiding. Lisette van Velzen van GO Marketing: “We hebben ons laten inspireren door Badeschiff, het drijvend zwembad in de Berlijnse Spree. Toen we dit concept aan Waternet voorlegden, waren zij gelijk enthousiast. Het watercyclusbedrijf wil met dit bijzondere project het belang van schoon oppervlaktewater laten zien en haar klanten laten ervaren hoe het is om in de Amstel te zwemmen.”

DUURZAAM
De exploitatie is in handen van Bodo Groen. Groen: “Ik was een plan aan het ontwikkelen (...)

(...) voor een tijdelijk duurzaam horecaproject met een drijvend zwembad in het water. Ik was op zoek naar de techniek en kwam terecht bij GO Marketing. Het bleek dat zij nog een exploitant zochten. Hoe toevallig! Dit is echt iets wat de stad Amsterdam nodig heeft. En de duurzame wijze sluit volledig aan bij de manier waarop wij bij Huize Frankendael werken.”

KRAANWATER
Groen: “In eerste instantie stond er een klein servicepuntje gepland waar koffie wordt geschonken. Maar ik heb toch een aantal vierkante meters nodig om het project rendabel te maken. Je moet het hier tenslotte van de mooie dagen hebben. We richten ons op twee doelgroepen; overdag de mensen met kinderen en ’s avonds de mensen die hier in de omgeving werken. Op de tap staat het biologische Alfabier en we serveren koolzuurhoudend kraanwater met siropen van Belvoir.”

BADBUITEN
Korte Ouderkerkerdijk t.o. 7
1096 AC Amsterdam
www.badbuiten.nl

TIJN AKERSLOOT – VAN ZWEMBROEK TOT WINTERJAS
Van tijdelijk naar vast. Strandvenue Tijn Akersloot heeft na 48 jaar een permanente plaats veroverd in Zandvoort aan Zee. De befaamde strandtent werd 41 jaar lang door Tijn Akersloot gerund. Sinds enkele jaren doet zijn zoon Ruurd dit nu samen met Jasper van het Nederend. “We serveren eerlijke gerechten, bereid met verse producten. We proberen bewust om te gaan met onze materialen. We zijn bezig met het behalen van een greenkey-certificaat. Het nieuwe pand is energiebesparend, door het gebruik van zonnepanelen, duurzame materialen en verantwoord waterverbruik.”

WINTERJAS
Jasper: “We zaten al lang in een traject van pilotpaviljoens van de gemeente Zandvoort. Uiteindelijk is besloten dat er vijf jaarrond paviljoens worden gerealiseerd: Tijn Akersloot, Club Nautique, De Haven, Take 5 en Thalassa. In december 2010 zijn de palen de grond ingegaan.” Het paviljoen is ontworpen door architect Evert Pronk van Bint Architecten, in nauwe samenwerking met de ondernemers. “We zijn een paar jaar geleden gestart met als uitgangspunt de omgeving het werk te laten doen. Als werktitel gebruikten we ‘van zwembroek tot winterjas’. (...)

(...) ’s Zomers moet het paviljoen luchtig, open en verkoelend zijn, terwijl je in de winter juist een warme, geborgen omgeving wilt bieden.”

STRANDSFEER
“Voorheen waren we een ouderwetse strandtent, eigenlijk een houten hutje”, lacht Jasper. “Dat viel in de smaak bij onze gasten. Voor een jaarrondpaviljoen wilden we daarom dezelfde sfeer behouden. Daar zijn we in geslaagd, zonder dat we felle kleuren of schreeuwerige merkuitingen hebben toegepast.” Houtkunstenaar Paul Jansen voorzag de venue van bijzondere details zoals houten vissen, een totempaal en een tafel gemaakt van een surfboard. De complete buitenwand is voorzien van schuifpuien en een veranda. “De puien kunnen bij mooi weer helemaal open, waardoor een grote overkapping ontstaat. Ook binnen kunnen we met schuifwanden de ruimtes simpel opdelen en gebruiken voor partijen of meetings. Het terras blijft ook na de zomer gewoon staan. Er zijn nog genoeg mooie dagen dat mensen buiten willen zitten.”

COCKTAILKAART
“Het leven van strandtenthouder wordt vaak (...)

(...) geïdealiseerd. Men denkt vaak dat je de hele winter vrij bent, maar in februari beginnen we al met de opstart en in november ben je pas klaar. Daartussen heb je de tijd om de boekhouding te doen. Nu we jaarrond openen wordt het wel iets eenvoudiger. Voorheen moesten we in april een nieuw team samenstellen. En in oktober ging dan iedereen weer zijn eigen weg. Nu hebben we de mogelijkheid om vaste krachten in dienst te nemen. Dat geeft meer rust in de bedrijfsvoering. Nu kunnen we onze gasten nog kwalitatiever het hele jaar door in hun behoefte voorzien.

TIJN AKERSLOOT
Paulus Loot Boulevard 1b
2042 AD Zandvoort
www.tijnakersloot.nl

WIJNBAR AAN ZEE – GEWOON OPSCHENKEN
Vijf jaar geleden organiseerde vinoloog Barbara Verbeek al wijnproeverijen in de strandtent Bruxelles aan Zee in Zandvoort van ondernemer Jeroen Steenwinkel. Die proeverijen waren zeer succesvol en inmiddels heeft het geresulteerd in een heuse wijnbar op het strand. In de zomer van 2009 werd Wijnbar aan Zee voor het eerst gelanceerd.

RECYCLING
Barbara: “Het begon met de kussenopslag van Bruxelles aan Zee. Vorig jaar heeft Bruxelles dat houten hutje vervangen voor een professionelere (en grotere) locatie. Samen met mijn partner - Barend Havenaar - hebben we de locatie aangekleed. Het interieur is een verzameling van zelfgemaakte en gekregen spullen. En ieder jaar wordt het mooier. We knappen de spullen op, alles is hier gerecycled. Barend: “Dit is juist een plek om nieuwe dingen te proberen. Ook op het gebied van eten, drinken en muziek. Ik haal zelf de oesters uit Zeeland. We hebben ook een kaasplankje uit Frankrijk, samengesteld uit kazen die Barbara zelf heeft meegenomen tijdens de wijnreizen.”

OPSCHENKEN
“We hebben vijftig tot zestig (...)

(...) verschillende wijnen waarvan we er dertig per glas serveren. We hebben geen ingenieus bewaarsysteem. Ons motto is: gewoon opschenken. Bij slecht weer nemen we de openstaande flessen mee naar huis. Het komt echt wel op. Je kunt het ook sturen en de flessen als ‘mooie huiswijn’ verkopen. We kunnen de prijzen toegankelijk houden omdat we ze zelf importeren. Hierdoor zijn de marges laag. Mijn uitgangspunt is niet veel geld te verdienen maar educatie, omdat ik van mijn vak houd. En als dan blijkt dat het goed loopt, ben ik blij.”

KNIPOOG
De kaart is ingedeeld in bubbels, rood, rosé en wit. Met opvallende omschrijvingen zoals ‘Wordt geschonken als aperitief in De Librije’ en ‘Deze wijn is sex. De fles is te snel leeg. Wat een ervaring!’. Barbara: “Ik neem wijn heel serieus, maar wel met een knipoog. We doen alles uit gevoel. Er komen hier heel veel ondernemers die zelf iets met wijnen doen. Die zitten dan verderop bij een andere strandtent, zien deze wijnbar en komen dan speciaal hier een fles van vijftig euro bestellen. Dat is toch kicken!”



WIJNBAR AAN ZEE
Strandtent 14
Zandvoort aan Zee
www.barbaraverbeek.nl
www.bruxellesaanzee.nl

SUMMER SPOTS

TEKST: PAULA PLANTINGA l FOTOGRAFIE: JIM ELLAM

HOPPER

BLENDER

CAFÉ DE BEURS

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.venuez.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.badbuiten.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.hopper-coffee.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.tijnakersloot.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.blenderrotterdam.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.barbaraverbeek.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.bruxellesaanzee.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.debeursrotterdam.nl

http://itunes.apple.com/nl/album/summertime/id425185641?i=425185657

http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://foodinspiration35.shootmyfood.net&t=Nieuw editie Food Inspiration

http://twitter.com/share?url=http://foodinspiration35.shootmyfood.net&text=Nieuwe editie Food Inspiration

Inspirational OpSmaak

Seizoen: Courgette

Technology by MagStream Real Time Publishing