Food Inspiration 59: Storyselling

Magazine cover

Gastronomixs

Tekst: Lisanne Mathijssen | Video: Lukas Vlaar | Recepturen & foto’s: Gastronomixs

6 minuten eitje in
eetbare schaal

Stuur jouw eigen eiercreatie in. Mail naar redactie@foodinspiration.nl o.v.v. eiercreatie of Twitter onder de hashtag #eiercreatie. De meest originele inzending wint een kwartaal gratis toegang tot de Gastronomixs-database.

Steak tartaar met
gefrituurd eitje

Luchtige saus
van eidooier en
olijfolie

OVER GASTRONOMIXS

In deze serie laat Jeroen van Oijen, samen met Inge Meijs het brein achter de online
Ideeëngenerator Gastronomixs, zien hoe je met een alledaags ingrediënt hele bijzondere
creaties maakt. In deze aflevering: het ei.
Bekijk de video's download de recepten en laat je inspireren. Wil je zelf aan de slag, kijk dan
op www.gastronomixs.com voor nog meer suggesties.

Download het recept in PDF:
6 minuten eitje in eetbare schaal

Download het recept in PDF:
Luchtige saus van eidooier en olijfolie

Download het recept in PDF:
Steak tartaar met gefrituurd eitje

Over Gastronomixs
Het steeds weer bedenken van nieuwe gerechten is niet eenvoudig. Soms ontbreekt het je gewoon even aan inspiratie. De verleiding om je heil te zoeken in ongewone ingrediënten is dan groot, maar dat rijmt slecht met de trend van lokaal en back to basic koken. Bovendien is creativiteit een essentieel wapen om je te onderscheiden van je concurrenten. Start-up Gastronomixs presenteert zich daarom als ideeëngenerator voor de chef-kok die wel wat inspiratie kan gebruiken.

Hoe kun je bijzondere gerechten maken met alledaagse ingrediënten? Die vraag probeert Gastronomixs te beantwoorden. Hun online database met meer dan 500 componenten is geen receptensite, maar een ideeënbank om chef-koks creatiever te laten koken. Dat zie je terug in de opzet van de site: in plaats van recepten staan er componenten (deelrecepturen van ingrediënten), creaties (bereidingmethodes) en composities (gerechten) uitgewerkt.

Mede-oprichter Inge Meijs legt het uit: “Chefs en productontwikkelaars denken niet in complete gerechten, die denken in componenten. 
Componenten zijn deelrecepten behorend bij een bepaald ingrediënt. Met deze componenten kun je oneindig veel composities maken. Variëren op de menukaart doe je door componenten en bereidingswijzen steeds op een nieuwe manier te combineren. Door dit ‘culinair componeren’ ontstaan er oneindig veel gerechten. Geïnteresseerden kunnen een abonnement op de database nemen, die regelmatig wordt geüpdatet.”

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

redactie@foodinspiration.nl

http://www.twitter.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.gastronomixs.com

assets/foodinspiration59/7e50_01eitje2.pdf

assets/foodinspiration59/41c1_02saus.pdf

assets/foodinspiration59/a424_03steak.pdf

Terug naar de oertijd

Inspirational Miele

Technology by MagStream Real Time Publishing