Food Inspiration Magazine Editie 2 Istanbul

Magazine cover

Recessie: Oplossingen

TEKST: JELLE STEENBERGEN

CRISISMENU

ONBEMAND CATEREN

RESTRUCTUREREN

PAY WHAT YOU WANT

WOENSDAG CRISISDAG

Je kunt doen alsof er helemaal geen problemen zijn met de economie, zoals de meeste horecagelegenheden doen. Je kunt ook gewoon eerlijk zijn en er op inspelen. Restaurant Cuba Libre in Vijlen doet dit door op woensdag een crisisdag in te voeren. Het eten is simpel en goedkoop: voor €10,= heb je een driegangen menu, inclusief Aldi vla. Het restaurant is aangepast om je een echte crisiservaring te geven; de lichten worden gedimd en het personeel loopt rond in versleten en verstelde kleding. Het is de complete ervaring van buiten de deur eten in crisistijd. Ook beschikbaar is het onderhandelingsmenu, waarbij gedeeltelijk met ruilhandel betaald kan worden. Door de crisis word je creatief.

www.restaurantcubalibre.nl

ONLINE BROODJES BESTELLEN

Dat je niet altijd meer mensen nodig hebt om te groeien als bedrijf bewijst SAB catering. Zij introduceerden de online broodjesservice Delicious Delivery. Hiermee biedt zij ontbijt- en lunchmogelijkheden voor nieuwe doelgroepen, waaronder lunchpakketten voor bijvoorbeeld evenementen, scholen of kinderopvang. Iedere bestelling wordt vers bereid en kan tot 1,5 uur van tevoren worden besteld. Betaling kan simpel online via IDeal. In overleg met de werkgever zijn ook gesubsidieerde dagelijkse afleveringen mogelijk met een wisselend assortiment.

www.deliciousdelivery.nl

ETEN ZONDER PRIJSKAARTJE

Op het eerste gezicht is dit concept een mooi gebaar, meer niet. Maar dat is juist de kracht van Pay What You Want (PWYW) restaurants zoals het SAME café in Denver. Iedereen mag er eten, betalen is geheel vrijwillig. Je bestelt, eet en na afloop betaal je wat je wilt, ook al is het niets. Een uurtje vrijwilligerswerk wordt beloond met een gratis maaltijd. Het idee straalt warmte, generositeit en saamhorigheid uit, en dat is precies de doelstelling van dit concept. PWYW restaurants koken organisch en vers. Door de vrijwilligers in de keuken zijn de gerechten simpel, maar lekker.

Food Inspiration vindt het verbazingwekkend om te zien hoe een model dat zo op vertrouwen gebaseerd is, het hoofd boven water weet te houden. Ook al is het op non-profit basis. Mensen zijn bereid te betalen voor goed eten dat met passie geserveerd wordt in een sfeervolle locatie, zelfs als het niet verplicht is.

www.soallmayeat.org
www.lentilasanything.com
www.oneworldeverybodyeats.com

RIGOREUZE MAATREGELEN

Soms is het gewoon nodig om dingen helemaal anders te doen, zo ook bij restaurant All’Angelo in Los Angeles. Hij biedt de crisis het hoofd door zijn hooggewaardeerde (en geprijsde) restaurant om te toveren tot een meer toegankelijk restaurant. Waar mensen eerder $120 betaalden voor een etentje is er nu geen enkel gerecht dat boven de $20 kost. Het chique uiterlijk is vervangen door minder imponerend interieur en de kosten zijn verlaagd.

www.allangelo.com

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.restaurantcubalibre.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.deliciousdelivery.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.soallmayeat.org

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.lentilasanything.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.oneworldeverybodyeats.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.allangelo.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

Recessie: Niet Somberen

Café Chocolat Schiphol

Technology by MagStream Real Time Publishing