Back to the roots
eerdere
edities
tell a
foodfriend
Daniel Spronk, nu 33 jaar oud, is oprichter en mede eigenaar van een aantal grafische en webdesign bedrijven; Eight Media, Soocial en Total Experience. Hij bevindt zich middenin de trendy digitale wereld, vol social platforms, iPads en snelle gadgets. Hij werd geboren in Japan en kwam op zijn 11e naar Nederland. In 2009 keerde hij – 23 jaar later – voor het eerst terug. Om de sfeer te proeven, herinneringen op te halen, cultuur te snuiven en te genieten van het heerlijk Japanse eten. Een verslag van zijn reis.
“Het had eigenlijk veel te lang geduurd, maar nu ging ik terug naar Japan. Om vijf uur 's ochtends landde ik op Osaka Airport en ik sloeg gelijk toe: verse Chirashi Sushi. Ik kon me niet bedwingen en moest direct weer eten. Ik kwam niet naar Japan als toerist, want ik heb er gewoond. Dus sliep ik bij Japanners thuis, sliep ik op de vloer in Japanse herbergen en at ik thuis bij Japanners en in restaurants waar de locals komen. Ik was vier dagen in de stad Kyoto, die bekend staat vanwege de haute cuisine. Het is de bakermat van kaiseki-ryori. Kaiseki is artistiek eten waarbij gezocht wordt naar perfecte combinaties tussen textuur, smaak, vorm en kleur met verse ingrediënten van het seizoen. Deze traditionele diners kunnen tot wel 12 gangen hebben. Het kost ook een behoorlijke duit, tussen de € 100 en € 200 euro per persoon. Ik heb Kaiseki besteld bij een kleine ryokan (herberg) en heb gesmuld.
KAISEKI
TERUG NAAR JE GEBOORTELAND